Dit zijn de 20 winnaars van de Gault&Millau Awards 2023

Gault&Millau uitreiking

Dit zijn de 20 winnaars van de Gault&Millau Awards 2023

Vanmiddag werd de nieuwe Gault&Millau Gids 2023 op feestelijke wijze gelanceerd in TivoliVredenburg in Utrecht. Tijdens het evenement reikte Godfried van der Lugt, directeur van Gault&Millau Nederland, ook de Gault&Millau Awards uit. Je leest in dit bericht de 20 winnaars van het jaar 2023.

WINNAARS GAULT&MILLAU AWARDS 2023

Gedurende de lancering namen maar liefst 20 winnaars in 19 categorieën een Award in ontvangst. De award voor ‘Chef van het Jaar’ ging dit keer naar Jan Sobecki van Tribeca** in Heeze. Hij werd geprezen voor brandende ambitie en evenwichtige smaakcombinaties. "Het is fantastisch om samen met Claudia de zaak te runnen. Ik had niemand anders aan mijn zij willen hebben. We hebben met Tribeca veel plannen voor de toekomst. We gaan verbouwen. Op dit moment hebben we al een chef's table, maar dit willen we verder doortrekken in ons restaurant", vertelt Sobecki op het podium. 

De ‘Jonge Chef van het Jaar’ award werd uitgereikt aan Guido Braeken van Julemont** in Wittem. Zijn uitermate bewerkte gerechten met eigentijdse twists verraden de keukenpassie en klasse alom. De categorie ‘Hoogste nieuwkomer van het jaar’ telt dit jaar maar liefst 2 winnaars: SAAM Restaurant in Amstelveen en YANO in Rotterdam, beide meteen goed voor 14,5 punten én twee koksmutsen.

Dit zijn alle winnaars:

Alle winnaars GM

Yornie van Dijk van Basiliek in Harderwijk won de 'New Chef on the Block' award. Hij vertelt: "De overname van Basiliek was een belangrijke stap in mijn carrière. Ik heb al mijn hebben en houden verkocht om het restaurant over te nemen. Het restaurant is gemoderniseerd, eigen gemaakt en ik ben onwijs trots."

Gault&Millau Gidslancering

Gault&Millau is dé restaurantgids voor de Nederlandse gastronomie. Dit jaar telt de compactere gedrukte editie met enkel restaurants met 16 punten of meer 74 Nederlandse restaurants, elk beoordeeld op basis van 20 punten. Daarnaast is de selectie van meer dan 850 restaurants en hun score online te vinden op de website Gault&Millau.

Ieder jaar wordt de Gault&Millau selectie feestelijk onthuld, waarbij de top van de Nederlandse gastronomie samenkomt. Tijdens de lancering werden de awards uitgereikt aan de jaarlijkse prijswinnaars en was er ruimte voor ontmoetingen en netwerken in de foyer van TivoliVredenburg. Gault&Millau Nederland directeur Godfried van der Lugt: "Het is onze missie om de Nederlandse gastronomie uit te lichten en liefhebbers van kwaliteit op het bord, met betrouwbare, onafhankelijke informatie de weg te wijzen naar de beste zaken die Nederland te bieden heeft. Talent en mooi ambachtelijk werk en creativiteit moeten we met z'n allen koesteren en belonen. Dit jaar geeft de bewegende kwaliteit van de Nederlandse gastronomie uitstekend weer, met maar liefst 75 nieuwe adressen en meer dan 125 restaurants met een stijgende score."

Gault&Millau-Uitreiking-5
Gault&Millau-Uitreiking-6 Gault&Millau-Uitreiking-7
Gault&Millau-Uitreiking-2023-4
Gault&Millau-Uitreiking-2023-2 Gault&Millau-Uitreiking-2023-1
Artikel delen