promotioneel
Het terrasseizoen is in aantocht! Dat vraagt om een borrelkaart die verrast én indruk maakt. Bij Harper in Den Haag hebben ze dat goed begrepen en zetten ze in op smaak. Mede-eigenaar Kevin Gerrits serveert ambachtelijke kazen van Reypenaer om gasten iets bijzonders te bieden.
Foto's: Sharman Media
Harper, gevestigd aan de historische Plaats in Den Haag, is een all day-horecazaak die ontbijt, lunch, borrel en diner serveert. De locatie, met uitzicht op het Hof en omringd door statige winkels, trekt zowel toeristen als locals aan. “Onze gasten verwachten goede kwaliteit en iets unieks”, vertelt mede-eigenaar Kevin Gerrits. “Daarom kozen we bij de borrel bewust voor de oude kaas van Reypenaer. Die tillen onze borrelplank echt naar een hoger niveau.”
De speciaal geselecteerde kazen van Reypenaer worden langdurig natuurlijk gerijpt. Dit gebeurt in een historisch kaaspakhuis in Woerden, dat meer dan honderd jaar oud is. Familiebedrijf Wijngaard Kaas rijpt daar deze kazen in drie leeftijden: 1 jaar, 2 jaar (V.S.O.P.) en 3 jaar (XO Réserve). Vooral de laatste, die uitsluitend gemaakt wordt van melk van koeien die buitenlopen in de zomertijd, is een ware delicatesse. Gerrits: “Dit is niet zomaar een stukje oude kaas. Het heeft karakter, een karakter dat past bij onze zaak.”
Roy Goorts, manager marketing bij Wijngaard Kaas, is het daarmee eens. Het merk past volgens hem perfect bij horecazaken als Harper die inzetten op smaak. “Het is geen massaproduct. Onze kazen rijpen op hun eigen tempo, zonder haast. We laten de natuur haar werk doen in ons historische pakhuis, dat proef je. En dat is precies wat gasten tegenwoordig zoeken: authenticiteit en kwaliteit.”
Familiebedrijf Wijngaard Kaas rijpt en verkoopt ambachtelijke kazen sinds 1936. Ze verkopen onder de merknamen Reypenaer en Wyngaard Kaas. De familie bezit het historische kaaspakhuis, waar zij al vier generaties lang hun kazen rijpen. Dit gebeurt in een bijzonder microklimaat, met natuurlijke wisselingen van de temperatuur, wat voor een unieke smaak zorgt.
Het verhaal van Reypenaer zelf ervaren met je team? Het pakhuis is op aanvraag te bezoeken via wijngaardkaas.nl.
Het assortiment van Reypenaer is verkrijgbaar bij groothandels en geselecteerde verkooppunten.
Wat de samenwerking extra bijzonder maakt, is het persoonlijke verhaal erachter. Voor Gerrits heeft Reypenaer een nostalgische waarde. “Mijn vader was groot fan. Als hij op zondagochtend de koelkast opentrok en die kaas tevoorschijn kwam, wist ik hoe laat het was. Die unieke smaak brengt me direct terug naar vroeger.” Veel Nederlandse gasten herkennen de kaas vaak meteen vanwege de unieke smaak. Vooral internationale gasten zijn volgens Gerrits onder de indruk. Voor hen is het een authentieke Nederlandse ervaring.
Naast de smaak en uitstraling biedt de samenwerking ook praktische voordelen voor de horeca. De kazen van Reypenaer en het zustermerk Wyngaard Kaas (bekend van de smaakkaasjes met toppings van onder meer truffeltapenade en mosterd-dille) zijn onderscheidend in smaak én kleur, lang houdbaar en makkelijk te portioneren. Maar waar de kracht volgens Goorts écht ligt, is dat je een wow-effect creëert bij je gasten. “Een goede borrelplank maakt je zaak aantrekkelijker. Gasten bestellen vaak wat ze bij anderen op tafel zien of waar ze de bediening mee zien rondlopen op het terras. Met een borrelplank kan je uitpakken en voorkom je dat gasten een standaard bittergarnituur kiezen. Een borrelplank met de kazen van Reypenaer biedt voor ieder wat wils. Je hoeft namelijk niet zelf te kiezen van de borrelkaart en je daagt de keuken uit om zich uit te leven met smaak en presentatie.
“Gasten kiezen bewust waar ze gaan borrelen”, vult Gerrits aan. “Met premiumproducten zoals Reypenaer maak je het verschil tussen even snel een drankje doen of echt blijven hangen.” Bij Harper is dat precies wat er gebeurt. De combinatie van sfeer, kwaliteit en een goed verhaal maakt dat gasten terugkomen. Of, zoals Gerrits het zelf zegt: “Je komt voor de borrel, maar blijft voor de beleving.”