Jet Loos wint Noord-Europese finale Young Chef Competitie

Jet loos tijdens Young Chef Competitie
Tags: chef

Jet Loos wint Noord-Europese finale Young Chef Competitie

Op 24 en 25 oktober liep de hitte op in de keuken van S.Pellegrino Young Chef Academy Competition 2022/2023. Vijftien jonge koks streden in de Noord-Europese finales van deze wereldwijde competitie voor chefs onder de dertig jaar. De oneindige drive en precisie van de 23-jarige Nederlandse Jet Loos bleken de juiste ingrediënten voor een plek in de finale. Zij hield veertien andere chefs achter zich. En kookt in 2023 voor de titel ‘World’s Best Young Chef’ in de Grand Finale.

"Ik geloof echt dat het het allerbelangrijkst is om een oprechte passie te hebben voor eten en drinken. Zo’n passie die je de drive geeft om elke dag harder te werken – en beter te worden. Mijn passie ligt bij zuivere gerechten. Als ik een nieuw receptuur creëer, dan wil ik dat alles op het bord ‘clean’ is. Ingrediënten moeten vol smaak zitten, terwijl ze ook de schoonheid van de natuur laten zien. Om dat te bereiken, gebruik ik de beste producten uit de zee, van het land of uit het bos. Innovatieve gerechten beginnen nog steeds daar; in de natuur", vertelt Jet Loos.

*Tekst gaat verder onder de foto's.

Jet-Loos-Young-Chef-1 Jet-Loos-Young-Chef-2

Over Jet Loos

Ze mag dan net 23 zijn, Jet Loos was als leerling en chef al onderdeel van verschillende sterrenkeukens. Zo kookte de Nederlandse bij o.a. De Groene Lantaarn** en Restaurant Perceel*. Vanuit haar onuitputtelijke drive vertrok Jet na het afronden van haar studies direct richting haar droom: een stage in Scandinavië in de keuken van RE-NAA**. Wat als een stage begint, verandert binnen vijf maanden in een baan als chef de partie patisserie, waarin Jet zich nog verder wil ontwikkelen in de kunst van de patisserie.

S.Pellegrino Young Chef Academy Competition

De S.Pellegrino Young Chef Academy is een internationaal initiatief dat culinaire talenten uitdaagt om hun gastronomische grenzen te verkennen. De deelnemende chefs – allemaal 30 jaar of jonger –ontwikkelen ieder een eigen signature gerecht waarmee ze op één bord hun culinaire visie voorschotelen. Uit meer dan 1000 ingezonden gerechten selecteerde de S.Pellegrino Young Chef Academy Competition de meest veelbelovende recepturen. De gekozen chefs kookten in 15 regionale finales voor een plek in de finales. Loos is daarbij afgevaardigde voor Noord-Europa.

Artikel delen