Marco Helsloot is de nieuwe chef van Merlet* in Schoorl

Marco Helsloot - Chef Merlet

Marco Helsloot is de nieuwe chef van Merlet* in Schoorl

Restaurant Merlet* benoemt Marco Helsloot (30 jaar) als de nieuwe Chef de Cuisine, met ingang van 1 februari 2024. De huidige sous-chef Bas Varga zal hem bijstaan.

Dit is de nieuwe Chef de Cuisne van Merlet

Helsloot is geboren en getogen in het Noord-Hollandse Volendam. Tien jaar geleden begon zijn reis bij Restaurant Merlet, na zijn eerste sterrenervaring bij Duin en Kruidberg. Hij werkte tot 2019 bij Merlet* en werd de sous-chef van Jonathan Zandbergen. Daarna heeft hij meer ervaring opgedaan als sous-chef bij tweesterrenrestaurants, waaronder restaurant Het Nonnetje** in Harderwijk en 212** in Amsterdam.

Ook is hij een winnaar van prestigieuze kookwedstrijden zoals de Gouden Koksmuts, het Zilveren Koksmes, nationaal kampioen jonge koks 2017, en heeft hij de culinaire wedstrijd "Slag op de Schelde" gewonnen.

Gezamenlijke inspanning weerspeigelen

Helsloot hecht bijzonder veel waarde aan samenwerking in de keuken en gelooft dat het delen van ideeën en creatieve processen leidt tot de meest smaakvolle gerechten. Zijn visie is om een culinaire ervaring te creëren die niet alleen de zintuigen prikkelt maar ook de warmte van gezamenlijke inspanning weerspiegelt. 

De chef kijkt uit naar zijn nieuwe rol bij Merlet* en is vastbesloten om bij te dragen aan een succesvolle voortzetting en start van het jubileumjaar, waarin Restaurant Merlet* 40 jaar zal bestaan. De visie en passie van de nieuwe Chef de Cuisine voor koken, gecombineerd met zijn liefde voor samenwerking in de keuken, zullen bijdragen aan de culinaire prestaties van het restaurant. 

*De tekst gaat verder onder de foto

Marco Helsloot
Marco Helsloot

Bas Varga 

De huidige sous-chef Bas Varga zal de nieuwe Chef de Cuisine bijstaan. Varga heeft, naast vele jaren ervaring bij Merlet*, bij  Tribeca** in Heeze gewerkt. Samen vormen zij een dynamisch duo dat vastberaden is om de culinaire traditie van Restaurant Merlet* voort te zetten en nieuwe culinaire hoogtepunten te bereiken. 

Een nieuw menu 

Helsloot is op dit moment bezig met het creëren van een nieuw menu, waarin ingrediënten zoals kreeft, carabineiro, paling, wagyu, ree en tarbot de hoofdrol zullen spelen. Er wordt zowel een vast menu als een vegetarisch menu aangeboden. Voor de liefhebbers van à la carte dineren blijft deze optie uiteraard ook beschikbaar.

Artikel delen