Ode aan Jonnie Boer: culinair eerbetoon op Curaçao en Bonaire

Het team in Curaçao en Bonaire
Tags: chef

Ode aan Jonnie Boer: culinair eerbetoon op Curaçao en Bonaire

In de laatste week van juli vond op Curaçao en Bonaire een bijzonder driedaags evenement plaats onder de titel Een ode aan Jonnie. Tijdens deze gelegenheid brachten diverse gerenommeerde chefs een culinair eerbetoon aan Jonnie Boer met een exclusief zesgangendiner, geïnspireerd op gerechten die zij in het verleden samen met hem ontwikkelden.

De diners werden georganiseerd op drie locaties: op woensdag 30 juli bij Brass Boer Curaçao, donderdag 31 juli bij Baoase Luxury Resort en zondag 3 augustus bij Brass Boer Bonaire. Elk van de deelnemende chefs heeft in het verleden bij De Librije*** gewerkt en bracht een gerecht mee dat zijn oorsprong vindt in die periode.

Deelnemende chefs

De deelnemende chefs waren Noah Wynants en Jimmie Boer (De Librije***), Adrian Zarzo (restaurant Zarzo*), Jeroen Achtien (Inter Scaldes**), René Klop (Baoase) en Stefan Martens en Andreas Péter (Brass Boer Curaçao en Bonaire). Hun gedeelde achtergrond en nauwe band met Jonnie Boer vormden de basis voor drie avonden van uitzonderlijke gastronomische kwaliteit.

*Tekst gaat verder onder de foto.
Ode-aan-Jonnie-Boer-culinair-eerbetoon (1)

Reacties

De positieve reacties van gasten waren overweldigend. Als gevolg hiervan biedt Brass Boer Bonaire het zesgangenmenu gedurende de hele maand augustus opnieuw aan, zodat ook andere geïnteresseerden kunnen genieten van dit eerbetoon.

Toekomst

Het evenement was niet alleen een viering van vakmanschap en culinaire herinneringen, maar onderstreepte ook de blijvende invloed van Jonnie Boer op de hedendaagse gastronomie. Gezien het succes ligt het voor de hand dat dit initiatief een vervolg krijgt in de toekomst.

Ode-aan-Jonnie-Boer-culinair-eerbetoon (2)
Artikel delen