Sinds augustus is Maikel van Veen aangesteld als chef-kok van restaurant Ovum in Grave. Met zijn ruime ervaring binnen diverse sterrenzaken brengt hij een vernieuwende benadering in de keuken van het restaurant.
Foto's: Annelot ter Linden
Van Veen begon zijn loopbaan als leerling bij Wiesen* in Eindhoven en werkte zich op tot souschef. Vervolgens was hij onder andere actief als chef de partie bij De Treeswijkhoeve**, souschef bij De Lindehof**, keukenchef bij Sense* en Sabero**, en chef-kok bij restaurant Gani, het chef’s table-concept van Nastrium.
Daarnaast verdiepte hij zich in de Aziatische keuken bij het gerenommeerde Chinese restaurant Mei Wah, onder leiding van mevrouw Yuen. “Van haar leerde ik de fijne kneepjes van de Aziatische keuken, die ik nu graag combineer met de Franse keuken. Die samensmelting zorgt voor een mooie balans en een verrassende smaakbeleving. Bij Ovum wil ik op een toegankelijke manier het hoogst haalbare neer gaan zetten, met pure smaken en lokale, eerlijke producten.”
*Tekst gaat verder onder de foto's.
Eigenaar Aard Keijser spreekt zijn vertrouwen uit in de nieuwe samenwerking: “Bij restaurant Ovum is iedereen welkom voor een culinaire ervaring. We houden de drempel graag laag, maar bieden tegelijk een sfeer, uitstraling en menukaart van niveau. Met Maikel aan boord kunnen we deze visie blijven waarmaken. We kijken er enorm naar uit om samen onze gasten op alle vlakken te blijven verrassen.”
Van Veen zal zijn signatuur ook tot uiting brengen aan de Chef’s Table, gelegen in de monumentale binnentuin van het restaurant. Deze setting biedt plaats aan zes gasten en staat in het teken van een persoonlijke, seizoensgebonden tasting experience. De Chef’s Table is binnenkort te reserveren. Vanaf eind september kunnen gasten tevens kennismaken met de vernieuwde menukaart van Ovum.
Nooit meer iets missen en altijd op de hoogte van trends én essentiële ontwikkelingen binnen de horeca? Ontvang dan 8x per jaar Entree Magazine.