Sergio Herman en Syrco Bakker over sterverlies Pure C

Sergio Herman en Syrco Bakker

Sergio Herman en Syrco Bakker over sterverlies Pure C

Van twee Michelinsterren naar nul sterren: het overkwam Pure C in Cadzand. Tijdens de Michelin-uitreiking gisteren werd bekend dat de zaak twee sterren verliest. Eind deze maand vertrekt ook chef-kok Syrco Bakker.

Foto: Chantal Arnts

Nieuwe Michelin-procedure

In 2011 kreeg Pure C in Cadzand de eerste Michelinster en in 2018 volgde de tweede. Dit jaar verliest de zaak beide sterren. In december kreeg de Sergio Herman Group al een tegenslag toen chef-kok Syrco Bakker zijn vertrek aankondigde. Hij opent twee nieuwe restaurants, lees het in ons artikel 'Sterrenchef Syrco Bakker opent 2 nieuwe restaurants in Sluis en Bali'.

Op de Instagram-pagina laat Pure C weten: "Namens ons hele team willen we jullie op de hoogte stellen van het nieuws rondom Pure C en Michelin. De beslissing om ons uit de gids te schrappen heeft NIETS te maken met de kwaliteit van ons restaurant, dit is op dit moment de allerbelangrijkste boodschap voor onze medewerkers en onze gasten.

Pure C is het eerste restaurant in Nederland dat de nieuwe Michelin-procedure ondergaat. Bij een wisseling van de chef wordt het restaurant automatisch uitgeschreven uit de gids en krijgt het restaurant en de nieuwe chef het jaar daarop de kans om zich opnieuw te bewijzen. Een uitdaging waar wij als team voor de volle 100% voor gaan.

'Pure C is het eerste restaurant in Nederland dat de nieuwe Michelin-procedure ondergaat'
We willen jullie heel erg hard bedanken voor de steun en de ontelbare hartverwarmende berichten die we van jullie hebben ontvangen. We merken dat het enorm leeft en dat sterkt ons vertrouwen dat we hier sterker uit zullen komen!

Morgen is de dag waarop we samenkomen in de week dat we afscheid nemen van Syrco Bakker met ‘Sergio & Syrco four hands dinners’ en die eer mag hem niet worden afgenomen. Met veel moed en vertrouwen zien we de toekomst tegemoet en we zullen ons blijvend inzetten voor het beste van het allerbeste bij Pure C."
Artikel delen