Volgende Michelin-uitreiking is in Maastricht in oktober 2024

Volgende Michelin-uitreiking is in Maastricht in oktober 2024

Michelin houdt de 2024-editie van de Michelin Gids Ceremonie Nederland in Maastricht. Deze vindt op 7 oktober plaats in MECC Maastricht, tijdens de Horecavakbeurs BBB Maastricht. 

Michelin maakt zoals elk jaar tijdens de ceremonie de restaurants bekend die één of meerdere Michelin-sterren, groene sterren of een Bib Gourmand krijgen. Tijdens het event worden ook awards uitgereikt. Daarmee zet Michelin professionals in de spotlights die met hun talent en knowhow indruk maakten op de inspecteurs. 

Waarom vindt de ceremonie niet meer plaats in Amsterdam?

Michelin wil de gaststad en -locatie variëren om het nationale karakter van de Michelin Gids in Nederland te onderstrepen. Tegelijkertijd wil het bandenmerk de rijkdom, vitaliteit en diversiteit van de Nederlandse culinaire scene die leeft in de verschillende regio's en gebieden te vieren. Na meerdere jaren in Amsterdam is Maastricht de volgende locatie.

Waarom Maastricht?

Maastricht is volgens Michelin de culinaire hotspot van Nederland: "Onder het rijke restaurantaanbod vinden fijnproevers hier zowel sterrenzaken als sfeervolle eetcafés." Sinds 1955 organiseert MECC Maastricht in oktober de horecavakbeurs BBB Maastricht. Duizenden horecaprofessionals zijn er te gast om te proeven, te netwerken en zich te laten inspireren. 

'Maastricht is een culinaire stad bij uitstek'

Gwendal Poullennec, internationaal directeur van de Michelin gids: "We kijken ernaar uit om onze volgende Michelin Gids Ceremonie voor Nederland in Maastricht te organiseren. Deze charmante stad vol levensgenieters wordt gekenmerkt door gastvrijheid, gezelligheid en de typische Nederlandse levensvreugde. Maastricht vormt daarmee een voor de hand liggend decor om het beste dat de Nederlandse gastronomie te bieden heeft te vieren."

Wim Hillenaar, burgemeester van Maastricht: "Maastricht is een culinaire stad bij uitstek. En als er één stad in Nederland is die je een internationaal gevoel geeft, dan is dat wel Maastricht. Onze Limburgse hoofdstad biedt het beste van twee werelden: internationale allure, maar ook die typische Maastrichtse gezelligheid. Onze stad staat bekend om haar enorme gastvrijheid. Wij zijn dan ook bijzonder trots dat wij als culinaire hotspot van Nederland de komende jaren gaststad mogen zijn van de uitreiking van de sterren."

Waarom is de ceremonie qua datum verschoven van de lente naar de herfst?

Normaal gesproken presenteert Michelin de Nederlandse restaurantselectie in het midden van de lente. Nu verplaatsen ze het naar het najaar om de ceremonie te kunnen organiseren in het kader van de BBB Maastricht - folie Culinaire horecabeurs. Michelin: "Door onze Ceremonie in dat kader te organiseren, wilden we profiteren van zo'n belangrijk evenement om een nog belangrijkere echo te geven aan onze restaurantselectie, evenals aan de getalenteerde professionals die worden geëerd."

Artikel delen