Groote Wielen in Leeuwarden is open: 'Omgeving speelt de hoofdrol'

Restaurant de Groote Wielen

Groote Wielen in Leeuwarden is open: 'Omgeving speelt de hoofdrol'

Na een grote verbouwing opende op 28 februari het gloednieuwe restaurant Groote Wielen aan de rand van Leeuwarden. De zaak dankt haar naam aan het omliggende natuurgebied de ‘Grutte Wielen’. De ondernemers verwachten veel van de zaak de komende maanden. Het is namelijk een unieke plek. Bekijk onderaan het bericht de foto’s.

De locatie en doelgroep

De Groote Wielen in Leeuwarden ligt vlak bij de stad en is omgeven door een prachtig natuurgebied. Volgens bedrijfsleider Paul-Yme Brunsmann, is het voornamelijk de locatie die Groote Wielen zo bijzonder maakt: "Toen het vroor hoorde je hier ‘s ochtends de geluiden van de eerste schaatsers op natuurijs. Je hebt écht het gevoel dat je midden in de natuur zit. Dit is zo’n unieke en mooie plek, het is fantastisch dat we die nu ook met anderen kunnen delen." De Groote Wielen is dus een fijne uitvalsbasis voor iedereen die de stad even wil ontvluchten. “We richten ons op een breed publiek: van de wandelaar of schaatser die langskomt tot mensen die met hun sloep langskomen voor kreeft en chateaubriand.”

'We richten ons op een breed publiek'

Het menu

Het menu bevat diverse bites om te delen en à-la-carte-gerechten. Tijdens de borrel of voorafgaand aan het diner kies je onder andere uit olijven, bruschetta’s en oesters. Ga je voor de à-la-carte-gerechten? Dan is er een groot aanbod aan klassieke gerechten als rundercarpaccio, salade met kreeft en garnaal, chateaubriand en gegrilde portobello.

Het design

De zaak heeft diverse afsluitbare ruimtes en een bovenverdieping met een groot terrasbalkon. Deze ruimtes zijn ook af te huren voor feestelijke en zakelijke bijeenkomsten. Zo zijn de eerste bruiloften van 2024 al geboekt. Het interieur is geïnspireerd op de historische achtergrond van het pand. Voorheen zat hier zwembad de Groote Wielen. Aan de buitenkant zijn er eikenhouten wanden en een rieten dak geplaatst. Voor de inrichting van de zaak zijn er veel natuurlijke en lichte kleuren gebruikt. Hierdoor speelt niet het pand maar de omgeving de hoofdrol.

Meubilair: Satelliet

Groote Wielen-Leeuwarden-2
Groote Wielen-Leeuwarden-8 Groote Wielen-Leeuwarden-6
Groote Wielen-Leeuwarden-5
Groote Wielen-Leeuwarden-7 Groote Wielen-Leeuwarden-4
Groote Wielen-Leeuwarden-3
Artikel delen