Horeca-inrichting: 5 restaurants met een bohemian interieur

Horeca Inrichting - Bohemian Interieurs - Header

Horeca-inrichting: 5 restaurants met een bohemian interieur

Interieurs van horecazaken: we krijgen er geen genoeg van! In dit artikel zet Entree vijf restaurants op een rij met een bohemian inrichting. Deze restaurants omarmen natuurlijke materialen zoals hout, rotan en bamboe en zijn rijkelijk gedecoreerd met een overvloed aan planten. Kijk je ogen uit én doe inspiratie op.

1. Carmel Market in Utrecht

Druk op tafel, rustig in het interieur. Zo omschrijven eigenaren Wes Schreutelkamp en Joost Bergsteijn (ook eigenaren van Rum Club en The Streetfood Club in Utrecht) het restaurant. De levendigste marktplaats van Tel Aviv is de inspiratiebron van Carmel Market. In het interieur is gebruikgemaakt van natuurlijke kleuren en materialen. Het resultaat: een ingetogen en tegelijkertijd stijlvolle inrichting. In de binnentuin van het restaurant vormen de groene planten een mooie toevoeging aan de lichte basis van het bohemian interieur. Het design is verzorgd door ontwerpstudio Dofine. 

Foto's: van Lars Verkroost

Carmel Market - Binnentuin
Carmel Market_dEP de Sfeerontwerpers Carmel Market (1)

 

2. Tulum in Noordwijk

Strandbar Tulum in Noordwijk voldoet aan alle criteria van een bohemian interieur. De lichte beige tinten vormen de basis, aangevuld met natuurlijke materialen zoals rotan en diverse planten. Deze elementen komen samen in het interieur en zorgen voor een sfeer die doet denken aan een tropische bestemming. Parasols en kussens met franjes maken het plaatje helemaal af. Het menu en de drankenkaart bieden een gevarieerd aanbod met Mexicaanse invloeden.

 

3. Flow in Delft

Flow Yoga & Food in Delft van Marjon Verhoeven en chef-kok Bart Stotijn is een plek waar eten en yoga samenkomen. In het ene pand zit de yogastudio en in het andere pand zit de foodbar met een all day-concept. Studio Lime tekende voor het design en creëerde een natuurlijke omgeving met veel planten, organische vormen, waterpartijen en daglicht. Het interieur van de foodbar is kleurrijk en er is gebruikgemaakt van natuurlijke materialen zoals hout, marmer, riet en bamboe. Niet alleen het interieur staat in het teken van de natuur: ook in de gerechten spelen groenten en planten de hoofdrol. Denk aan smoothiebowls, bloemkoolwings, groene asperges van de barbecue en Libanese köfte.

Foto's: Karin Verhoog

Entree Magazine_Studio Lime_Flow Yoga & Food_6-1
Entree Magazine_Studio Lime_Flow Yoga & Food_8 Entree Magazine_Studio Lime_Flow Yoga & Food_11 - kopie

 

4. Branding Beach Club en Winterlodge in Noordwijk

Branding Beach Club, ook bekend als Winter Lodge in de wintermaanden, bevindt zich in een karakteristieke metalen kas aan de kust van Noordwijk. Het interieur kenmerkt zich door houtaccenten en een palet van warme kleuren. De kas is volledig gedecoreerd in bohemian stijl met grote olijfbomen, vloerkleden en weelderige hangplanten. Vanuit de kas heb je uitzicht op het strand en de zee. Op het menu staan diverse gerechten, waaronder pink pancakes, pizza's uit de steenoven, beef burgers en een vegetarische panang curry.

 

5. De Volière in Noordwijkerhout

Aan het Oosterduinsemeer in Noordwijkerhout, in de volksmond beter bekend als het ‘Comomeer’, ligt all day-restaurant de Volière. Gasten kunnen hier van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat terecht voor ontbijt, koffie, lunch, diner en cocktails. De menukaart is internationaal georiënteerd waarbij shared dining tot de opties behoort. In het interieur staan lichte houtelementen, beige tinten en planten centraal, gecombineerd met zalmroze kleuren die de bohemian stijl een unieke twist geven. Daarbij draagt het hoge plafond, dat zicht biedt tot in de nok van het dak, bij aan de ambiance van het restaurant. Initiatiefnemers zijn de eigenaren van Como & Co, ook gelegen aan het Oosterduinsemeer: Marieke Manssen, Joost Kaptein en Peter van Eeden.

4 -Volière Noordwijkerhout
6 -Volière Noordwijkerhout - Lang 5 -Volière Noordwijkerhout - Lang
Artikel delen