Bij het nieuwe resort Six Senses op Ibiza draait alles om 'personal experiences'

Six Senses

Bij het nieuwe resort Six Senses op Ibiza draait alles om 'personal experiences'

Trendforecaster en marketeer Vincent van Dijk struint de hele wereld af, op zoek naar hotspots waar je als horecaprofessional absoluut moet zijn geweest. Elke maand verschijnt deze rubriek. Met dit keer: Six Senses Ibiza, een indrukwekkend resort op één van de mooiste plekjes van het eiland.

Wat is het?

Het voelt een beetje alsof je in een onontdekt paradijs komt, als je de vele trappen van de terrassen van dit hotel afloopt. Je eindigt bij een eindeloze infinity-pool met uitzicht over de sprookjesachtige Xeracca Bay met een helderblauwe zee. Het sustainable designhotel opende in 2021 en combineert de hippy vibe van Ibiza met eindeloze luxe. Het hotel heeft 116 suites en villa’s, een enorme spa en liefst vier organic restaurants. In de Pharmacy Bar vind je non-alcoholische cocktails, kruidendranken en detox juices en spannende tincturen die zorgen voor een gezond gevoel. Verderop liggen groenten te stoven op een meterslange barbecue. Guest experience makers leggen de gasten in de duurzame watten.

Six Senses - Sea View premium junior Suite

Waarom moet je er zijn geweest?

Het door vastgoedontwikkelaar en architect Jonathan Leitersdorf ontworpen Six Senses richt zich op een interessante doelgroep. Mensen die bezig zijn met spiritualiteit en hun gezondheid, maar zich wel willen omringen met service en luxe. In hoog tempo opent deze hotelgroep hotels op de prachtigste locaties, waarbij de spa centraal staat, maar ook het ontdekken van culturen en nieuwe ervaringen die het reizen een hoger doel moeten geven. In de zomer staat genieten centraal bij Six Senses Ibiza: jezelf schandalig laten verwennen aan de zwembadrand. Er is muziek, yoga, er zijn full moon dinners en je kunt je op je met bamboe beschutte dakterras laten verwennen door een in-villa chef terwijl je geniet van de ondergaande zon. Of je geniet van een fotogeniek Shamanic Cleansing Ritual of een cacaoceremonie op het strand. In het laagseizoen richt het hotel zich op de geest. Je kunt retreatments boeken, waarbij specialisten je helpen om je geest vrij te maken.

Six Senses - woman-floating-in-pool

Waarom is deze hotspot on trend?

Dit is een geweldig voorbeeld van sustainable luxury. Wat Six Senses Ibiza erg goed doet is het organiseren van veel activiteiten die de doelgroep aanspreken en die naadloos passen bij het concept van spirituality en celebration. Van een instagrammable onderwater fotoshoot tot een foodie-tour op het eiland, van een fermentatieworkshop op de eigen boerderij tot een zero-waste workshop, waarbij je je eigen tandpasta, deo en lipbalsem leert maken van natuurlijke producten. Op de organische kippenboerderij kun je met de kids eieren rapen, die je de volgende dag bij je ontbijt krijgt geserveerd. In november organiseert het hotel een festival dat wellness, spiritualiteit en community combineert. Het past helemaal binnen de trend dat hotels bijzondere activiteiten creëren voor een personal experience.

Artikel delen