Het hele jaar door zijn de inspecteurs van Michelin op zoek naar culinaire parels. In oktober 2025 werden zes nieuwe restaurants bekroond met een plek in de Michelingids Nederland. Onder andere Bistro Bruut in Enschede en Veneur in Amsterdam. Benieuwd welke andere zaken de gids hebben gehaald? Bekijk hieronder de volledige lijst.
Michelin schrijft: "Laat je niet misleiden door de naam van deze zaak. Het decor straalt een zekere kosmopolitische en zelfs industriële charme uit, met hoge plafonds en zwarte stalen buizen. Op de etage vind je ook nog eens een knappe wijnbar en aangenaam dakterras. Het meergangenmenu streeft dan weer naar verfijning op eerder innovatieve wijze. Een prachtige langoustine gaan de chefs bijvoorbeeld boosten met schuimige sauzen van schelvis en kippengarum, stukjes kumquat zorgen voor fruitige suikers. Maar evengoed gaan ze een stukje dubbeldoelkoe rosé bakken en combineren met een saus van vadouvan. Deze keuken heeft lef, maar gaat beheerst om met uitdaging. En dat voor een mooie prijs-kwaliteitverhouding."
Michelin schrijft: "Het leven vieren op Franse wijze, zo luidt de ambitie van Djailany van de Laarschot. Daarvoor liet hij een voormalig estaminet ombouwen tot deze charmante en immer bruisende bistro. Zijn ruime kaart kleurt al even Frans. Denk aan paté van ganzenlever met briochebrood om te beginnen, vervolgens sappige poussin van ‘t spit en een rijke crêpe Suzette om te eindigen. Traditionele smaken worden hier met gepaste generositeit tot leven gebracht. Een hartverwarmend festijn voor smulpapen!"
Michelin zegt: "De Coterie ligt buiten het toeristische circuit en geeft u een voorproefje van hip Den Haag. Locals lopen deze trendy gastrobar binnen voor een glas wijn of een frisse cocktail, gevolgd door een tafel voor sharinggerechten. De aantrekkelijke kaart kleurt Europees, met een focus op het zuiden en Nederlandse producten. Of de chefs het bord nu tot leven brengen met een intens ingekookte kalfsjus of gepekelde daslookkknopjes: hier gebeurt wat op het bord. Zoals die texturen van friszurige rabarber met een fruitige sorbet van aardbei en een subtiel pittige siroop van vlierbloesem met olie van rode peper: opwindende smaken gegarandeerd!"
Michelin schrijft: "Deze ruime brasserie heeft een lichte industriële vibe, maar dat doet niets teniet aan de warmte van het restaurant. Bij mooi weer zoek je het gezellige terras op. Op de verleidelijke kaart worden herkenbare gerechten als steak tartaar geflankeerd door mediterrane, Zuid-Amerikaanse en Aziatische verleidingen. Of het nu net genoeg pit, friszurigheid of een diepe saus is: deze keuken springt eruit. In de Josper houtskooloven gegaarde kipfilet gaan de chefs bijvoorbeeld toppen met een kruidige boemboe Bali saus, met daarnaast lichtjes levendige sambal en een fijne zoetzure salade met onder meer pinda, wortel en appel. De mogelijkheid om zelf je menu samen te stellen uit de kaart zal je zeker bekoren."
Michelin zegt: "Vijftig kilometer stroomopwaarts en stroomafwaarts langs de Maas, dat is het gebied waar deze terroirkeuken zijn ingrediënten haalt. Dit is een ode aan Limburgse producten die al de ruimte krijgen om te schitteren. Of de chefs langoustines nu power geven met een ‘Limburgse’ bouillabaisse of lam uit de buurt begeleiden door oriëntaalse smaakmakers zoals een pastilla van lamsnek met specerijen: verwacht je aan bewerkte gerechten met levendige en wereldse nuances die de lokale rijkdom accentueren. De prachtige omgeving schittert ook op het geweldige terras, waar je uitkijkt op de bosrijke omgeving van het Van Oys luxehotel, waartoe dit lumineuze restaurant behoort."

Foto: Michael Huber Photography
Michelin schrijft: "Veneur heeft een oldschoolvibe. De nostalgische charme van dit pand, met zijn houten lambriseringen en prachtig lijstwerk, is subtiel verjongd met details zoals moderne verlichting. Het terras? Het zou zomaar in Parijs kunnen staan. Ook het bord heeft een bruut kantje. De productkeuken van Yoran Jacobi en Moriaan Koeleman geeft een hoofdrol aan vlees, grillades en vuur. Je begint bijvoorbeeld met een canapé van bloedworst met grijze garnalen, terwijl kort gegrild konijn het gezelschap krijgt van morilles en een romige jus met cognac. En wat dacht je van duif met een lak van kersen en een jus die is gebonden met de ingewanden? Liefhebbers van krachtige smaken willen hier wel alles kiezen van de kaart! Check ook zeker de wijnkaart, die deskundig is samengesteld."
