MICHELIN voegt twee restaurants toe aan hun gids: 'Dit is next level'

Gerechten van Rotonde in Rotterdam

MICHELIN voegt twee restaurants toe aan hun gids: 'Dit is next level'

MICHELIN maakte voor de maand november de restaurants bekend die zij opnemen in hun gids. Deze keer: Bistro de la Mer in Amsterdam en Rotonde in Rotterdam (genomineerd voor Entree Awards 2022, Best New Green Fine Dining).

Bistro de la Mer in Amsterdam

In hartje Amsterdam, aan de Utrechtsestraat zit Bistro de la Mer van ondernemers Richard van Oostenbrugge en Thomas de Groot. Het is een op Parijs georiënteerde zaak met een grote oesterbar en retro servies.

MICHELIN schrijft hierover: "Oude visrecepten worden met veel gevoel en zonder enige pretentie geherinterpreteerd. Intens smakende vissoep, een met verfijning gepimpte cocktail van noordzeekrab, tarbot die perfect op de graat wordt geroosterd en wordt vergezeld door morilles en een beurre blanc die rechtstreeks uit het boekje komt … Deze viskeuken is next level. Retro. Origineel. En dat allemaal à la carte! Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot verbazen alweer met hun eigenwijze herintroductie van de traditionele keuken."

Rotonde in Rotterdam

Aan de Goudsesingel in Rotterdam bevindt zich Restaurant Rotonde. De drie eigenaren Roy Lammers, Jord Coree en Birk Heijkants openden het restaurant in december 2021. De menukaart is vegetarisch en veganistisch. 

MICHELIN schrijft hierover: "Lokale groenten halen ze met de camionette op biogas, dat wordt verkregen door hun afval te composteren. Alle facetten van respectvol gekweekte ingrediënten worden benut. Op de kaart staan enkel biodynamische en natuurwijnen. Duurzaamheid zit in het hart van Rotonde, dat zich evenwel in vraag blijft stellen. Die visie vertaalt zich in creatieve, intrigerende smaakbommetjes. Verrassend. Fijn. Zo verwerken ze zeesla onder meer in een millefeuille en krokante tuile, serveren ze daar framboos bij, net als een crème op basis van tofu, vlierbloesem en aalbessen. De combinatie van ziltige, zoete en fruitige smaken intrigeert bij elke hap. Nog een laatste tip: een plek aan de open keuken is een must om de chefs het vuur van hun houtbarbecue te zien bedwingen!"

Entree Awards 2022_Restaurant Rotonde_Onbekend_1 Groene trendsetters Rotonde (2)
Artikel delen