Zeeuw Paul de Groote van Inter Scaldes nieuwe chef van restaurant LOF in Gent

Paul de Groote
Tags: chef hotel

Zeeuw Paul de Groote van Inter Scaldes nieuwe chef van restaurant LOF in Gent

LOF, het fine-dining restaurant in Pillows Grand Boutique Hotel Reylof in Gent, verwelkomt Paul de Groote als Chef de Cuisine. Met de komst van de Zeeuwse chef krijgt het restaurant een nieuw gezicht en introduceerde hij onlangs zijn eerste menukaart. Paul de Groote heeft 20 jaar ervaring op zak bij Inter Scaldes*** in Kruiningen.

Samenwerking in de keuken

Paul de Groote wil terug naar de schoonheid van eenvoud in de stijl van koken én eten. Onder zijn leiding valt een jong en gedreven team, waaronder de 25-jarige sommelier Thomas Naessens en de 21-jarige Restaurant Manager Aniek van den Assem.

Marcel Reijnen, hotel manager Pillows Grand Boutique Hotel Reylof: “We verwelkomen Paul de Groote met veel plezier en vertrouwen in LOF Restaurant. De ervaren chef kookt groots in eenvoud. Hij weet pure gerechten met explosieve smaakbelevingen op tafel te toveren. Zijn maturiteit en nuchtere inborst brengt het team en de keuken van LOF naar het volgende niveau. Gasten ervaren hier fine-dining in een bruisende en jonge omgeving.”

De Zeeuwse chef stond 20 jaar lang in de keuken met sterchef Jannis Brevet. Onder zijn leiding leerde hij over eenvoud én het vinden van mooie producten. Ook nu werken de twee culinaire collega's weer samen: Brevet vervult namelijk een adviserende rol aan De Groote in LOF.

Op zijn eerste menukaart staan onder andere een bereiding van biologische ganzenlever met Sauternes, hazelnoot en briochebrood en de Soto-soep geïnspireerd op het familierecept van zijn Molukse vrouw. Zo vertelt hij: “Het begint met liefde en aandacht geven aan de smaken van het pure product. Terug naar de basis van koken én juist daar de verdieping zoeken.” 

'Hij weet pure gerechten met explosieve smaakbelevingen op tafel te toveren'

Over Chef de Cuisine Paul de Groote

De Groote werd in 1980 geboren in Oostburg. Hij wilde ooit timmerman worden, maar werd verliefd op het koksambacht. Na de Belgische koksopleiding aan Ter Groene Poorte in Brugge te hebben gevolgd, begon de chef op 21-jarige leeftijd zijn carrière bij Inter Scaldes. Hij solliciteerde op de valreep bij Maartje Boudeling en kwam direct daarna onder leiding van Brevet, waar hij zijn eerste en laatste dag in de keuken meemaakte.

In de twintig jaar dat De Groote er in de keuken stond, bemachtigde het Zeeuwse restaurant twee sterren en werden ze eind 2017 één van de twee restaurants in Nederland met drie Michelinsterren. De Groote haalt zijn inspiratie uit het alledaagse leven, waaronder de kookkunsten van zijn Molukse vrouw en zijn eerste kooklessen als kind van zijn grootmoeder. Hij kookt groots in eenvoud en zoekt verdieping in de oorspronkelijke smaak van het product. De chef woont met zijn gezin in Middelburg.

Pillows-Grand-Boutique-Hotel-Gent
Pillows Grand Boutique Hotel Gent

Over LOF Restaurant en Pillows Grand Boutique Hotel Reylof in Gent

Het fine-dining restaurant is gevestigd in het voormalige herenhuis van baron en dichter Olivier de Reylof, tegenwoordig Pillows Grand Boutique Hotel Reylof. LOF Restaurant staat voor fine dining in een pure vorm. Het restaurant in het hart van Gent verwelkomt haar gasten in een ongedwongen setting. Na een culinaire avond bij LOF kunnen gasten overnachten in het bijbehorende hotel.

Over Pillows Hotel

Pillows Hotel zit gevestigd op verschillende locaties in Nederland in België. Sinds de start in 2017 zijn de volgende locaties geopend:

Pillows valt onder International Hotel Management Group, dochteronderneming van Amerborgh, opgericht door Alex Mulder.

Artikel delen