Horeca-inrichting: 5 restaurants met het interieur van een bruine kroeg

5 restaurants met een café interieur

Horeca-inrichting: 5 restaurants met het interieur van een bruine kroeg

Interieurs van horecazaken: we krijgen er geen genoeg van! In dit artikel zet Entree vijf restaurants op een rij die het interieur hebben van een moderne bruine kroeg. Van een grote centrale bar en hoge barkrukken tot de gezellige huiskamersfeer: hier bevinden gasten zich in het café 2.0. Kijk je ogen uit én doe inspiratie op!

 

Tekst: Iris van de Giessen

Foto's: o.a. Sharman Media en Paul Thijssen

1. Bar Bonnie in Amsterdam

Bar Bonnie is een café, bistro en bar ineen, gelegen in Amsterdam-Zuid waar voorheen Café Bos gevestigd was. De inrichting is gedaan door Studio Modijefsky. De sfeer van het café is nog steeds terug te zien in het ontwerp, zoals de originele hoge plafonds en boogramen. Aan de muren hangen spiegels en neonlichten en opvallend zijn de eikenhouten bar en het gebruik van paarsrood marmer voor het interieur. Bar Bonnie behoort tot horecaconcept Familie Goudvisch van 3WO. De gastheren en mede-eigenaren zijn Omar Baggen en Thijs Barelds.

Café Bonnie (2) Café Bonnie (3)

2. 't Heemelrijck in Amsterdam

Een restaurantcafé met een uniek interieur vind je bij ’t Heemelrijck in Amsterdam. Deze horecagelegenheid beschikt over een oer-Hollands design, verzorgd door het bureau Too Many Agencies. Binnen worden de houten tafels klassiek, oer-Hollands ingedekt met ouderwetse tapijten en aan de wanden hangen Delfts blauwe bordjes. Als je omhoog kijkt zie je een oranje hemel, met een vliegende engel en leeuw. De eigenaren zijn Nars Hemelrijk (derde generatie eigenaar) en Benjamin van Roekel (bekend van restaurant La Nostra Gigi in Amsterdam).

t Heemelrijck_Amsterdam_2

3. Nannes in Hilversum

Aan de Groest in Hilversum vind je horecagelegenheid Nannes. Het restaurant is een ode aan het bruin café, maar dan in een modern jasje. Het interieur bestaat uit warme kleuren en rijke, vooral houten, materialen, zoals de grote bar met marmer en messing en de houten tafels en stoelen. Aan de muren hangen klassieke lijsten met verouderde posters en foto's. Buiten beschikt Nannes over een ruim, zonnig terras met kleurrijke stoelen en luifels. Marco van Velthooven opende Nannes in 2023 met zijn Horecagroep VVHG. Nannes is zijn achtste horecazaak in het centrum.

Nannes-Hilversum-3

4. Bar Bea in Den Haag

Bar Bea is te vinden aan de Veenkade in Den Haag. De horecazaak is een ode aan ‘Queen B’ en aan de bruine cafés uit die tijd. Het interieur is een mix van klassiek en modern en heeft een warme sfeer. Zo heeft het restaurant houten tafels en stoelen met gekleurde kussens, en de gekleurde wanden zijn gedecoreerd met spiegels en moderne, gekleurde posters. Bar Bea wordt gerund door Patrick van Aller, Bas Kokshoorn en mede-eigenaar en bedrijfsleider Floris Heimgartner.

Foto's Bar Bea: Sharman Media

Bar Bea-Interieur-6 Bar Bea-Interieur-1

5. Dublin House in Zwolle

In een voormalig Ierse pub in het centrum van Zwolle is Dublin House gevestigd. Het interieur is verzorgd door Will Erens van Too Many Agencies. Dublin House beschikt over een internationale allure met elementen uit het oude interieur van de voormalige Ierse pub, zoals de balkenplafonds en hoge raampartijen. Bij binnenkomst kunnen gasten plaatsnemen aan de antracietkleurige bar, of doorlopen naar de ‘bibliotheek’ en zitten tussen de hoge boekenkasten. De eigenaar van de horecazaak is Jan Briek, die met zijn horecazaak in 2022 de Entree Award won voor 'Best New Café'.

Foto's The Dublin House: Paul Thijssen

The Dublin House 1
The-Dublin-House-The-TAVERN-3 The-Dublin-House-The-TAVERN-2
Artikel delen