Horeca-inrichting: 5 restaurants met een nude interieur

5 restaurants met een nude inrichting

Horeca-inrichting: 5 restaurants met een nude interieur

Interieurs van horecazaken: we krijgen er geen genoeg van! In dit artikel zet Entree vijf restaurants op een rij met een nude inrichting. Hiermee bedoelen we zaken die gehuld zijn in de kleuren beige, zand, lichtbruin en zachtgeel. Kijk je ogen uit én doe inspiratie op.

1. Nela in Amsterdam

Een designparel midden in onze hoofdstad vind je op de Zuidas in The Valley op de tweede verdieping: restaurant Nela. Topchefs Ori Geller en Hari Shetty zijn de eigenaren en doen hier aan ‘live fire cooking’. Nela gaat helemaal op in haar omgeving en kreeg de look & feel van The Valley met veel nude tinten en organische vormen. In het interieur is veel gebruikgemaakt van natuurlijke materialen. Een echte eyecatcher is het plafond, dat eruitziet als een landschap en waar kunstmatig licht doorheen schijnt. De ondernemers werkten samen met designbureau Framework van Thomas Geerlings, met Francesca Finotti als projectmanager.

The Valley Nela
Entree Awards 2022_Nela_Onbekend_4 Entree Awards 2022_Nela_Onbekend_3

2. 1NUL8 Basement in Rotterdam

Bij cocktailbar en restaurant 1NUL8 Basement in Rotterdam van Fabian Loveriks en Floris van der Sluis is alles gehuld in de kleur beige: van de muren en de meubels tot de decoratie. Dennis Koeslag ontwierp het interieur en haalde inspiratie uit het omliggende water. Daarom vind je naast de nude tinten, ook de kleuren blauw en grijs terug. Midden in de zaak staat een grote 3D-geprinte bar die golven voorstellen. Achterin de zaak vind je de muurschilderingen van artiest Laura Horsée en extra bijzonder is de verlichting met ronde lampen, geïnspireerd op theaterspiegels. Een inspirerend design!

1NUL8 Basement-Rotterdam-3
1NUL8 Basement-Rotterdam-1 1NUL8 Basement-Rotterdam-4

3. Pachamama in Groningen

Ooit kleurde het hier compleet roze toen het nog Donna’s Social Club was. Nu is het een zaak waarin rustige aardetinten de boventoon voeren. We hebben het over Pachamama in Groningen van Emile Bos en Thomas Bullinga. Manon de Groot verzorgde het interieur en voerde overal een Japandi-stijl door die perfect aansluit op de Japans-Peruviaanse keuken. Het resultaat: veel hout en lichte, natuurlijke kleuren. Máár het is niet een en al nude, want Peru staat ook bekend om kleurrijke elementen, dus die vind je ook terug in de zaak. Een mooi contrast!

Restaurant_Pachama_Groningen
Pachamama_Groningen_Interieur Pachamama-Groningen-Interieur

4. Elea in Den Haag

Vorig jaar verhuisde het Griekse restaurant Elea van chef-kok Takis Panagakis en Bibi Kuyp naar het Noordeinde in Den Haag. Het resultaat? Een prachtig interieur gehuld in nude tinten én de kleur olijfgroen. Manon de Groot verzorgde ook hier het interieur en koos voor een licht design dat past in de omgeving van het Noordeinde. De zaak kreeg een open keuken met chef’s table en de glas-in-loodramen maken het geheel helemaal af.

Foto's: Alieke Eising

Elea Den Haag-Alieke Eising-4
Elea Den Haag-Alieke Eising-3 Elea Den Haag-Alieke Eising-6

5. Kaia in Amsterdam

We blijven nog even in de Griekse sferen, want ook Kaia in Amsterdam-Zuid heeft een nude interieur. Deze zaak van Sotiris Evstratiades geeft een moderne twist aan de gastronomische Griekse keuken. Bij de inrichting is veel gebruikgemaakt van designmeubels en natuurlijke kleuren. Bovendien is er rekening gehouden met licht en ruimte, zodat de zaak groots aanvoelt, zonder intimiteit te verliezen. Het resultaat: een warme en chique zaak.

Kaia Amsterdam_Restaurant_Giagkos Papadopoulos (fotograaf)
Kaia Amsterdam_Personeel_Giagkos Papadopoulos (fotograaf) KAIA Amsterdam 1
Artikel delen