Horeca-inrichting: 5 restaurants met een modern interieur

Vijf restaurants met een moderne inrichting

Horeca-inrichting: 5 restaurants met een modern interieur

Interieurs van horecazaken: we krijgen er geen genoeg van! In dit artikel zet Entree vijf restaurants op een rij met een moderne inrichting. Van strakke vormen en open ruimtes tot meubels met scherpe hoeken en rechte lijnen. Kijk je ogen uit én doe inspiratie op.

1. Goyvaerts in Eindhoven

Goyvaerts was te vinden aan het Stratumseind in Eindhoven en verhuisde vorig jaar naar DomusDela, een oud kloostercomplex. Het restaurant is te vinden in De Refter, zoals vroeger de eetzaal werd genoemd, en kreeg een prachtig modern interieur. Goyvaerts heeft een open keuken waar gerechten met Franse culinaire invloeden bereid worden. Het restaurant is van de drie broers Jip, Yelle en Jesse Goyvaerts. Ze volgden de Cas Spijkers Academie en zijn ook eigenaar van restaurant Victoria by Goyvaerts.

Design: Reiters-Wings

Goyvaerts_Entree Awards_Best New Restaurant Design_2

2. Odille in Sint-Oedenrode

Gastvrouw Lotte Bloem en chef Casimir Evens openden vorig jaar fine dining-restaurant Odille in het Brabantse Sint-Oedenrode. Koken gebeurt hier letterlijk midden in de zaak. Als gast krijg je bijna een theatershow voorgeschoteld. Dit moderne restaurant is een grote, open ruimte met zwarte, strakke keukenblokken in het midden van de zaak. Iedere tafel heeft dus zicht op een deel van de keuken. Onze conclusie: in deze setting krijgen vakmanschap en het werk van de chefs een belangrijke rol in de gastbeleving. Odille won vorig jaar een Entree Award in de categorie Best New Restaurant Design

Foto's: Today's Brew

Odille_Entree Awards_Best New Restaurant Design_1 Odille_Entree Awards_Best New Restaurant Design_2

3. Contrast in Amsterdam

Tussen de schepen op de NDSM-werf in Amsterdam vind je restaurant Contrast. Het paviljoen is ontworpen door zU-studio architecture en ontwikkeld door Kaap de Groene Hoop. De zaak bouwden ze op een oud Dortmunder-schip en de constructie is een mix van staal en nieuwe abstracte geometrie. Hierdoor ontstonden er spannende ruimtes. De structuur is geïnspireerd op de sculptuur van Richard Serra op het Museumplein in Amsterdam. Het resultaat: een moderne en strakke zaak in een grote open ruimte.

Contrast-Amsterdam-7 Contrast-Amsterdam-3

4. VanOost in Amsterdam

Wie VanOost binnenloopt, kijkt zijn ogen uit. Wát een ruimte! Dit moderne fine dining-restaurant met chef Floris van Stralen in de keuken, is te vinden in het hotel Pillows Maurits at the Park, in Amsterdam-Oost. Net als in het hotel is ook in het restaurant, een ‘lokaal-achtige’ ruimte, het universiteitsverleden nog voelbaar. Het originele plafond toont de oorspronkelijke zolder. De ruimte is dankzij een nieuw ‘paviljoen’ met open keuken en back of house opgedeeld in een aperitief- en restaurantgedeelte. En fijn: een ritme aan textielbanen zorgt voor een comfortabele akoestiek.

Design: Studio Linse

Restaurant VanOost
VanOost_Entree Awards_Best New Restaurant Design_Design Studio Linse VanOost restaurant

5. Showw in Amsterdam

Lendl Mijnhijmer en Dorus Floris openden Showw in Amsterdam. De zaak is vier dagen per week open én heeft een grote open keuken. Manon de Groot is verantwoordelijk voor de inrichting van het ruim 340 vierkante meter grote pand van Showw. "Het interieur heeft een moderne uitstraling met een subtiel rauw randje. De indeling is als volgt: een centraal geplaatste keuken, gevolgd door een lange gang en aan het einde een afsluitbare private dining-ruimte."

7 - SHOWW amsterdam
3 - SHOWW amsterdam 1 - SHOWW amsterdam - Header
Artikel delen