5x nieuwe restaurants in Breda + tips

Nieuwe restaurants in Breda

5x nieuwe restaurants in Breda + tips

De afgelopen maanden openden veel nieuwe restaurants in Breda. Van een restaurant met Parijse allure tot bruin café. Hieronder staan vijf nieuwe zaken die de moeite waard zijn om te bezoeken + tips voor goede restaurants die al even in Breda zijn gevestigd. 

Tekst: David Boersen en Sanne Lafleur

1. Teds Breda Botanique

Na vestigingen in onder andere steden als Utrecht, Rotterdam en Den Haag opende in maart Teds Breda Botanique in het centrum van Breda. Het restaurant is onderdeel van Breda Botanique: een botanische tuin met bloemen en planten van over de hele wereld. De 'all day brunch'-zaak is de hele dag open voor brunch. Op de kaart vind je onder andere smootiebowls en vers belegde broodjes. 

2. Veemarktplein

Na een complete verbouwing opende eigenaar Khumbo Musukwa Veemarktplein in december de deuren op Veemarktstraat 42. De riante bar en de wijnkelder maken dit ‘borrel restaurant’ helemaal af. Het interieur bestaat uit warme donkere tonen. Naast de borrelkaart zijn er vis-, vlees- en vegetarische gerechten van tussengerechtformaat, die je kunt delen.

3. Mon Dieu

Gastrotheque Mon Dieu is een restaurant met Parijse allure. Van marmeren tafel- en barbladen tot Franse barkrukken met fluwelen details. Op de menukaart staan de klassiekers van Frankrijk, zoals escargots met kruidenboter en eendenmousse met vijgenmarmelade. Vorig jaar december openden Jaap van Ham, Erik van Dijk en Jessica van Vlimmeren de nieuwe gastrobar. Van Vlimmeren is ook degene die de zaak runt.

4. Blossem

Restaurant Blossem opende eind maart haar deuren in het gerenoveerde ketelhuis van de oude Nibb-it fabriek. De keuken staat onder leiding van Lars Drost, bekend van o.a. Ciel Bleu** in Amsterdam. Groenten spelen de hoofdrol in het seizoensgebonden menu. Restaurant Blossem is een initiatief van (horeca)ondernemer Rob van den Broek.

>

5. Ergens in Breda

Bruin café ‘Ergens in Breda’ is in februari geopend aan de Prinsenkade. Hiermee hebben eigenaren Marcel en Monique hun droom waargemaakt. Marcel: “Ik miste die sfeer van vroeger een beetje in Breda.” De kroeg heeft alle typerende elementen van een bruin café, zoals een luie stoel, biljarttafel, dartbord en een bel om een rondje te geven. Vanuit de kroeg kijk je uit op de haven.

3 tips voor restaurants in Breda

Naast alle nieuwe horecazaken zijn er ook veel goede restaurants die al even in Breda zitten. Wij tippen hieronder drie uitschieters!

1. The Streetfood club

Na The Streetfood Club in Utrecht openden ondernemers Wes Schreutelkamp, Joost Bergsteijn, Wichert van Rijn en Sippien Baarsma een nieuwe locatie in het Grand Theatre Breda. De zaak won in november vorig jaar een Entree Award in categorie ‘Best New Dine & Drink concept >150 guests'. Het restaurant heeft een grote bar met cocktailstations en een dj-booth. Er zijn twee balkons waar gasten op kunnen dineren en een goed uitzicht hebben op de zaal. De inrichting is uitbundig, uitgesproken en kleurrijk: van metershoge palmen tot kroonluchters en muurschilderingen.

Opening - The Streetfood Club

2. De Beyerd

Mikel en Orson de Jongh namen het speciaalbiercafé De Beyerd over van hun vader. Van oudsher heeft het familiebedrijf altijd de functie van café gehad. Sinds 1992 is het uitgebreid met een bier- specialiteitenrestaurant en in 2004 met een eigen huisbrouwerij. De zaak heeft veel unieke bieren met bijpassende gerechten die deels worden bereid met bier. Drie hoefijzers klassiek, Dirk urtyp pilsener en Beyerd heffe weisse zijn een greep uit het grote aanbod. De eigen bieren van zijn natuurlijk ook op de kaart te vinden. 

Interieur De Beyerd

3. Restaurant Wolfslaar* 

Restaurant Wolfslaar* is het enige restaurant in Breda met een Michelinster. De zaak is gevestigd in het oude koetshuis van een groot landgoed aan de grens van Breda. Chef-kok van Wolfslaar is Maarten Camps, die inmiddels al ruim twintig jaar werkzaam is bij het restaurant. Wolfslaar heeft een signatuurmenu waarbij de gast kiest uit vijf, zes, zeven of acht gangen. Alle gerechten worden samengesteld met kruiden uit eigen tuin en duurzame ingrediënten. Rick van den Broek is de sommelier. Hij komt over van wijninkoper Henri Bloem en heeft een lang verleden bij FG Food Labs* in Rotterdam.

Artikel delen