Jamie van Heije is nieuwe signature chef van NEXT in Amsterdam

Sjoerd Steenbeek, Jaimie van Heije en Michiel de Vries

Jamie van Heije is nieuwe signature chef van NEXT in Amsterdam

Ondernemers Michiel de Vries en Sjoerd Steenbeek openden in oktober 2022 NEXT op de NDSM in Amsterdam. Nu 1,5 jaar later stellen zij Jaimie van Heije aan als nieuwe signature chef. "Hiermee vallen de laatste puzzelstukken op hun plek." 

Foto's: o.a. Paul Berends

Nieuw verhaal in Amsterdam

Het concept van NEXT bedachten ondernemers Sjoerd Steenbeek en Michiel de Vries in 2020. Het moest een kosmopolitische ontmoetingsplaats worden voor verschillende doelgroepen. Dat was niet altijd even makkelijk, zegt Steenbeek: "Een verhaal van de grond af opbouwen, dat is geen sinecure. Het komt met hobbels. Gelukkig houden we van een uitdaging." 

'Bij NEXT voelde ik weer dat het klopte'

Het resultaat is een veelzijdig restaurant dat volgens de eigenaren niet makkelijk in een hokje te stoppen is. Zo is de grote open ruimte opgedeeld in verschillende delen. Elk deel heeft weer een andere sfeer. Hierdoor ervaren gasten de hele dag door andere settings in de zaak. 

*Tekst gaat verder onder de foto's van NEXT.

NEXT Amsterdam_1
NEXT Amsterdam_6 NEXT Amsterdam_2

Jaimie van Heije

Vorig jaar sloot chef-kok en ondernemer Jaimie van Heije zijn restaurant Jaimie van Heije in Oudekerk aan de Amstel. Hij vertelde toen dat het tijd was voor iets nieuws. Die nieuwe uitdaging vond hij in april bij NEXT als signature chef.

Van Heije: "Bij NEXT voelde ik weer dat het klopte. Als een plek - zoals hier - in elk detail uitgedacht is, dan is het te gek om daar iets aan toe te voegen. Ik krijg hier de kans om op een heel nieuwe manier naar gerechten te kijken. Bijvoorbeeld pairen met cocktails, daar had ik nooit eerder de mogelijkheden en middelen voor." De Vries: "Met Jaimie als signature chef vielen de laatste puzzelstukken op hun plek." 

Menu

Een aantal klassiekers van de chef keren terug op het menu bij NEXT. Denk aan het populaire gerechtje met tomaten, aardbei en peper. Maar ook compleet nieuwe gerechten in die signature innovatieve en toegankelijke stijl, zoals miso-aubergine en oester met bloedsinaasappel en mezcal. Alle gerechten zijn op meerdere manieren te combineren. Om te delen of juist voor jezelf te houden.

NEXT-Amsterdam-Gerecht-2 NEXT-Amsterdam-Gerecht-1
Artikel delen