Tijdens de Michelin-uitreiking 2025 op horecavakbeurs BBB Maastricht kregen deze twee restaurants allebei twee Michelinsterren: Create by Guido Braeken in Eijsden en GEM by Soenil Bahadoer in Gemert. "Als het uitzonderlijk wordt, kom je bij de inspecteur in het vizier voor twee sterren. Als je die krijgt, hoor je bij de allerbeste", aldus Michelin over deze categorie. "Het is fantastisch. We zijn een half jaar open en dan nu al twee sterren", zegt een trotse en geëmotioneerde chef-kok Guido Braeken. Ook Soenil Bahadoer is geëmotioneerd over zijn twee sterren. "Ik kan er geen woorden voor vinden. Het is prachtig."
Foto's: o.a. Pim Ras, Tony Perez, Buro Food en Kasteel Gemert
Na meer dan dertig jaar culinaire verfijning in Nuenen met De Lindehof** (nu gesloten) sloegen chef Soenil Bahadoer en zijn verloofde Annu Bachu een nieuw hoofdstuk open met restaurant GEM. in het historische poortgebouw van Kasteel Gemert. Op 2 juli 2025 openden zij de deuren van dit nieuwe restaurant, waar Franse kooktechnieken worden gecombineerd met Surinaams-Hindoestaanse smaken en duurzaamheid centraal staat. De elegante inrichting van het monumentale pand is ontworpen door Studio Piet Boon, en sluit perfect aan bij de rijke historie van de locatie.
*Tekst gaat verder onder de foto's.
Chef Guido Braeken, eerder goed voor twee Michelinsterren bij restaurant Julemont in Château Wittem, opende onlangs Create, het fine diningrestaurant van Hotel Van Oys Maastricht. In deze nieuwe setting geeft hij zijn kenmerkende kookstijl een eigen podium. Teamspirit staat centraal: met een zelf samengesteld keukenteam en een open keuken waarin gasten de brigade direct ontmoeten, zet Braeken in op beleving en kwaliteit. Het restaurant, gevestigd in het luxe hotel met internationale allure, vormt een nieuwe culinaire hotspot in Zuid-Limburg.
*Tekst gaat verder onder de foto.