Michelin 2025: deze 5 restaurants krijgen een 1e ster
Tijdens de Michelin-uitreiking 2025 op horecavakbeurs BBB Maastricht werden deze restaurants bekroond met hun allereerste Michelinster. We stellen ze hieronder aan je voor!
Foto's: o.a. Zsófia Bodnár
1. Olde Marckt in Aalten
Michelin schreef eerder over deze zaak: "De familie Stoverink staat sinds 1998 aan het roer van Olde Marckt, dat een knappe verjongingskuur heeft ondergaan. Vader Albert heeft de zaal strak in handen en begeleidt gasten door het verleidelijke aanbod Franse, Duitse en Oostenrijkse wijnen heen. Zoon Bram keerde terug naar Aalten om de keuken in handen te nemen, zonder te raken aan klassiekers van het huis, zoals bereidingen van wild, paling en asperges."
"Maar evengoed smul je hier van rauwe, dungesneden coquille met gemarineerde venkel, krokante nori, een crème van avocado en een zachte dashivinaigrette. De kaart is ruim, met ’s middags eenvoudigere gerechten, maar op geen enkel moment wordt geraakt aan de diepte van de gerechten."
2. Choux in Amsterdam
“Kolen in de winter, doperwten in de lente, tomaten in de zomer, boerenkool in de herfst: in dit trendy, industriële restaurant zijn zij de sterren op het bord”, schreef Michelin eerder over Choux in Amsterdam aan de De Ruyterkade. Het restaurant had al een vermelding in de gids en kreeg nu de eerste Michelinster. De duurzame mindset van chef-kok Merijn van Berlo komt in alle gerechten en dranken terug, met een focus op groenten en biologische wijnen. “Deze keuken is floraal en kruidig, met die juiste punch om de seizoenen tot leven te brengen. Een innemende kijk op de natuur!”

^Gerechten van Choux
3. CUE in Amsterdam
Restaurant CUE aan de Utrechtsestraat in Amsterdam opende in oktober 2024 en is een initiatief van chef George Kataras en sommelier Mohamed Aous, eerder bekend van Vanderveen*. De keuken werkt met open vuur en serveert verfijnde menu’s opgebouwd rond textuur en seizoensproducten. In de kelder biedt CUE een tweede ervaring: een intieme luisterbar met vinylmuziek en creatieve cocktails. Geïnspireerd op Japanse listening bars mixt CUE hoogwaardige gastronomie met muziek, sfeer en design – een totaalconcept dat nu ook officieel erkenning krijgt.

4. Novaela in Delft
In het historische hart van Delft openden chef Daniël Duijster Gomero en gastvrouw Eline Stroomberg in 2024 restaurant Novaela. In de open keuken van een zeventiende-eeuws pand serveert Duijster Gomero een eigentijds meergangenmenu waarin vis, schaal- en schelpdieren een prominente rol spelen. Zijn stijl is licht, fris en in balans – met subtiele invloeden uit zijn Peruaanse achtergrond, maar zonder zich te binden aan een specifieke keuken.

5. Restaurant Calva in Nootdorp
Michelin schreef eerder over de zaak: "Tom Beckers ontvangt je in een pracht van een open keuken die alle aandacht wegkaapt. Zodra zijn schaaldierenbisque op tafel komt, voel je dat hier een chef met persoonlijkheid kookt. Weldoordachte creaties, klassieke kunde en aandacht voor bewerking komen samen in een geweldig menu. Denk aan een millefeuille van briochebrood en crème van hazelnoot, bijgestaan door ganzenlever en een mooi gereduceerde en gekruide saus van appel: een geweldige signatuur! Dit warme restaurant wordt gedreven door passie."
Alle 1 Michelinster-restaurants in Nederland
- Olde Marckt, Aalten Nieuw
- Herberg Onder de Linden, Aduard
- Bistro de la Mer, Amsterdam
- Bolenius Rembrandtpark, Amsterdam
- Bougainville, Amsterdam
- Choux, Amsterdam Nieuw
- CUE, Amsterdam Nieuw
- Daalder, Amsterdam
- De Juwelier, Amsterdam
- De Kas, Amsterdam
- Lars Amsterdam
- MOS, Amsterdam
- Showw, Amsterdam
- RIJKS, Amsterdam
- Ron Gastrobar, Amsterdam
- Sinne, Amsterdam
- The White Room, Amsterdam
- Wils, Amsterdam
- Yamazato, Amsterdam
- Zoldering, Amsterdam
- Zenith, Apeldoorn
- De Heeren van Harinxma, Beetsterzwaag
- Pieters Restaurant, Bergambacht
- Kaatje bij de Sluis, Blokzijl
- Restaurant Wolfslaar, Breda
- Spetters, Breskens
- Demain, Cadzand
- Perceel, Capelle aan den IJssel
- Apicius, Castricum
- Noble Kitchen, Cromvoirt
- Novaela, Delft Nieuw
- Rijnzicht, Doornenburg
- La Provence, Driebergen-Rijsenburg
- 't Raedthuys, Duiven
- Wiesen, Eindhoven
- Zarzo, Eindhoven
- Joann, Enschede
- Codium, Goes
- LIZZ, Gouda
- De Woage, Gramsbergen
- Noor, Groningen
- Restaurant Atelier, Gulpen
- Calla’s, Den Haag
- ML, Haarlem
- Ratatouille Food & Wine, Haarlem
- Basiliek, Harderwijk
- De Kromme Dissel, Heelsum
- Cheval Blanc, Heemstede
- 't Lansink, Hengelo
- De Swarte Ruijter, Holten
- De Kromme Watergang, Hoofdplaat
- Bij Jef, Den Hoorn
- Restaurant Kasteel Heemstede, Houten
- Flicka, Kerkdriel
- Sabero, Leende
- Voltaire, Leersum
- Restaurant De Burgemeester, Linschoten
- 't Amsterdammertje, Loenen aan de Vecht
- Tante Koosje, Loenen aan de Vecht
- De Bloemenbeek, De Lutte
- Da Vinci, Maasbracht
- Au Coin des Bons Enfants, Maastricht
- Beluga Loves You, Maastricht
- Château Neercanne, Maastricht
- Studio, Maastricht
- Tout à Fait, Maastricht
- De Gieser Wildeman, Noordeloos
- Latour, Noordwijk aan Zee
- Restaurant Calva, Nootdorp Nieuw
- Alma, Oisterwijk
- Zout & Citroen, Oosterhout
- Versaen, Ravenstein
- 't Ganzenest, Rijswijk
- ONE, Roermond
- Restaurant 1857, Roosendaal
- Amarone, Rotterdam
- Joelia, Rotterdam
- The Millèn, Rotterdam
- Zeezout, Rotterdam
- Merlet, Schoorl
- Odille, Sint-Oedenrode
- O&O, Sint Willebrord
- Monarh, Tilburg
- De Leuf, Ubachsberg
- Karel 5, Utrecht
- Maeve, Utrecht
- Central Park, Voorburg
- De Nederlanden, Vreeland
- Sense, Vught
- De Moerbei, Warmond
- Triptyque, Wateringen
- Marrees, Weert
- Lutum, Wijk bij Duurstede
- Vista, Willemstad
- Restaurant Smink, Wolvega
- De Vlindertuin, Zuidlaren
- Brass Boer Thuis, Zwolle
- Restaurant Affect, Zwolle
Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks:
- De nieuwste trends en ontwikkelingen binnen de Horeca
- Culinaire en interieur inspiratie
- Exclusieve content zoals: artikelen, interviews en ondernemersverhalen