Liveblog Michelin-uitreiking Nederland 2025
Op maandag 6 oktober 2025 is het dan eindelijk zo ver: de uitreiking van de Michelinsterren in Maastricht. Er is veel gespeculeerd, maar welke restaurants krijgen écht één of meerdere sterren? Bekijk hieronder de livestream van 11.00 tot 12.30 uur én lees daaronder de liveblog die Entree Magazine bijhoudt tijdens de uitreiking!
Livestream Michelin-uitreiking (onder de video de realtime updates)
6 oktober – 12.30 uur
Hiermee komen we aan het eind van deze ceremonie en liveblog!
6 oktober – 12.28 uur
Het 'hoogtepunt van deze ceremonie', zeggen de presentatrices: restaurants met drie Michelinsterren:
- De Librije in Zwolle behoudt de drie sterren. Nelson Tanate: "We hebben geschakeld en zijn maar één ding gaan doen: gas geven en zorgen da Jonnie trots op ons kan zijn." Thésèse Boer: "Vroeger als de chef wegviel, waren de sterren ook weg. We hebben hier gesprekken over gehad dat dat kan gebeuren. Het is geweldig dat we ze mogen behouden. We hebben er alles aan gedaan. Jonnie had dat ook gewild."
6 oktober – 12.20 uur
Het tweede, en laatste restaurant, dat twee sterren krijgt is:
- GEM in Gemert. Soenil Bahadoer: "Het is een emotioneel jaar geweest. We hebben een stap gemaakt van De Lindehof naar dit. Het is topsport, en ik probeer altijd door te gaan."
6 oktober – 12.14 uur
De categorie met restaurants die een tweede ster krijgen. Het eerste restaurant:
- Create by Guido Braeken in Eijsden. Braeken: "We zijn van nul begonnen, er stond helemaal niks, en zijn pas een paar maanden open."
*Tekst gaat verder onder de foto van Guido Braeken, gemaakt door Pim Ras.

6 oktober – 12.06 uur
Nog een special award: de Sommelier Award gaat naar Ylja Berends van restaurant WY. in Maastricht. Berends: "We zijn net begonnen, Wouter en ik, en doen wat we leuk vinden."
6 oktober – 12.03 uur
De volgende special award wordt nu aangekondigd. De Young Chef Award wordt uitgereikt door Marijke Vuik, voorzitter van KHN. De award gaat naar: Bram Stoverink van Olde Marckt in Aalten. Stoverink: "Aan het begin was het heel lastig, daarna kwam er meer rust en stabiliteit. Dat resulteert nu in dit. Onder meer Martin van De Lindenhof in Giethoorn heeft mij geïnspireerd."
6 oktober – 11.57 uur
Het laatste restaurant met een eerste ster is:
- Calva in Nootdorp. Tom Beckets: "We hebben keihard gewerkt. We doen dit met z'n allen."
6 oktober – 11.55 uur
Het vierde restaurant dat een eerste Michelinster krijgt is:
- Novaela in Delft. Daniel Duijster Gomero: "Mijn doel is om eigenheid te vinden. Ik probeer niet op een keuken te leunen."
*Tekst gaat verder onder de foto van Novaela in Delft.

6 oktober – 11.45 uur
Het volgende restaurant met een ster:
- CUE in Amsterdam. Lees hier meer over het nieuwe restaurant. De bar van CUE is genomineerd voor de categorie Best New Cocktailbar van de Entree Awards.
6 oktober – 11.45 uur
Het tweede restaurant met een eerste Michelinster:
- Choux in Amsterdam. Merijn van Berlo: "Ik ben echt ondersteboven. Het is 10 jaar bouwen aan iets en elk jaar leggen we de lat hoger. We wisselen vaak van menu, wat wel risico's met zich meebrengt. Kost veel tijd en energie en ik ben trots dat dat erkend wordt."
6 oktober – 11.38 uur
We gaan beginnen met de restaurants die een eerste ster krijgen:
- Olde Marckt in Aalten. Chef Bram Stoverink: "Ik werk nu 2,5 jaar bij mijn ouders in de zaak, die de zaak al veel langer hebben gerund."
6 oktober – 11.36 uur
De volgende speciale award wordt nu uitgereikt:
- De Michelin Service Award gaat naar Sandra en Michelle (moeder en dochter) van de Bunt van De Leuf in Ubachsberg.
6 oktober – 11.27 uur
Een groot applaus en staande ovatie van het publiek voor Thérèse, Jimmie en Isabelle Boer en Nelson Tanate van De Librije in Zwolle. Jonnie Boer krijgt een award voor zijn mentorschap. Van Trier: "Jonnie Boer was zo veel meer dan een chef. Een man die nieuwe wegen zocht en bewandelde. Een mentor, een artiest. Veel mensen kunnen het nog niet bevatten. Dat hij hier vandaag niet is."
Thérese: "We gaan dit voortzetten voor hem. Hij heeft ons zo veel gegeven, hij verdient het. Bedankt voor het mooie applaus, ik weet zeker dat hij het hoort."
6 oktober – 11.27 uur
De show gaat verder met de Bib Gourmands. Er komen 9 restaurants bij. Hier vind je de lijst met de restaurants.
6 oktober – 11.20 uur
Van Trier begint met de Groene Michelinsterren. "Een Groene Michelinster is een sterk signaal naar de gast. Twee chefs worden hier dit jaar aan toegevoegd."
- Konijnenvoer in Arnhem van Damian Parasmo
- Tres in Rotterdam van Michael van der Kroft. Hij zegt: "We willen zo min mogelijk waste creëren. We zijn blij dat we deze erkenning krijgen."
*Tekst gaat verder onder de foto van Tres in Rotterdam.

6 oktober – 11.10 uur
De uitreiking is begonnen. Simone van Trier begeleidt de ceremonie. Alex Verhoeven, directeur Michelin Benelux, komt op het podium. "We gaan de Nederlandse gastronomie vieren. Het is een bijzonder jaar, de gids bestaat 125 jaar. " Verhoeven vertelt over de geschiedenis van de Michelingids. Het is een wereldwijd fenomeen, en daar zijn we trots op." Verhoeve bedankt de chefs en de teams en wenst iedereen een mooie ochtend toe.
Loco-burgemeester Johan Pas komt on stage over de waarde van horeca voor de stad Maastricht.
6 oktober – 10.49 uur
De zaal begint vol te lopen met chefs, ondernemers en pers, op de achtergrond muziek. Nog tien minuten voordat de show begint. Spannend!
6 oktober – 08.26 uur
De spanning stijgt! Chefs uit het hele land zijn inmiddels onderweg – in de auto, de trein of al bijna in Maastricht. Vandaag om 11.00 uur vindt in het MECC Maastricht de uitreiking van de Michelinsterren 2025 plaats. Een moment waar culinair Nederland elk jaar reikhalzend naar uitkijkt. Het team van Entree Magazine is ter plekke aanwezig en doet de hele dag live verslag van de uitreiking via dit liveblog én andere artikelen op de website.
2 oktober
Wat gebeurt er eigenlijk achter de schermen bij Michelin? Hoe word je inspecteur, en hoe worden de sterren bepaald? In aanloop naar de uitreiking vroegen we het aan Michelin zelf. In een uitgebreide Q&A vertellen zij hoe de selectie tot stand komt, welke vier criteria leidend zijn, en waarom zelfs een restaurant met plastic borden een ster kan verdienen.
Lees het volledige interview hieronder en ontdek hoe de wereld van de sterren écht werkt. Q&A Michelin: hoe krijg je een Michelinster, hoe word je inspecteur én meer vragen!
1 oktober
Elke maand maakt Michelin bekend welke restaurants gegarandeerd een plek krijgen in de gids. Het zijn de 'nieuwe ontdekkingen' van de bandengigant. Sinds de uitreiking in 2024 zijn dat deze 39 restaurants. Krijgen ze een ster? We horen het op 6 oktober!
29 september
Michelin maakt alvast bekend welke nieuwe restaurants een Bib Gourmand krijgen in de gids van 2025. Deze negen zaken vind je hier.
18 september
Nog even geduld: over een paar weken weten we welke restaurants een (extra) Michelinster krijgen — en welke hun ster helaas moeten inleveren. Tot die tijd gonst het van de speculaties in de horecawereld, ook bij Entree Magazine. We vroegen vier kenners om hun verwachtingen te delen: Chong Chu, Ron Blaauw, Astrid Schreuders en Marleen Brouwer.
Dit zijn hun voorspellingen voor de Michelin-uitreiking 2025.
Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks:
- De nieuwste trends en ontwikkelingen binnen de Horeca
- Culinaire en interieur inspiratie
- Exclusieve content zoals: artikelen, interviews en ondernemersverhalen