Hoe kun je in de horeca energie besparen?

Hoe kun je in de horeca energie besparen?

Iedereen wil natuurlijk een energierekening die zo laag mogelijk is. In de horeca is dit uiteraard niet anders. Toch wil je je gasten ook laten genieten, dus de maatregelen die je neemt om energie te besparen moeten niet ten koste gaan van de sfeer en klimaat van je horecazaak. Gelukkig hoeft dit ook helemaal niet.

Tips om energie te besparen

geld besparen energie horeca

Zo kun je al een energievergelijker inschakelen om ervoor te zorgen dat je bespaart op je rekening. Hierdoor hoef je dus minder geld te betalen aan je energie leverancier. Met de onderstaande tips kun je nog meer besparen.

Koeling

Gloeilampen zorgen voor veel warmte. Het is daarom beter om boven koelapparaten spaarlampen te hangen. Bij de koeling zelf moet je de deurrubbers altijd goed afsluiten. Ook moet je de koudeleidingen isoleren. Door vries- en koelmeubels goed af te sluiten buiten openingstijden zul je namelijk tot de helft aan energie kunnen besparen.

Zie je ijsrijpvorming? Dit is helaas een teken van verspilling, wat dus tot extra verbruik leidt. Je moet dit daarom met enige regelmaat controleren. Vergeet bovendien niet om de condensor schoon te maken. Hierdoor kan de warmte op de juiste wijze weg komen.

Verlichting

In de horeca speelt verlichting een belangrijke rol. Hier valt gelukkig veel op te besparen. Zo is het verstandig om halogeenspots en gloeilampen te vervangen door led verlichting en spaarhalogeenlampen. Met name led lampen zijn aan te raden. De lichtopbrengst hiervan is hoog genoeg om er eenvoudig bij te kunnen werken.

Het kan daarnaast ook zeker functioneren als sfeerverlichting voor in je horecazaak. In de meeste gevallen wordt in de keuken nog TL verlichting gebruikt. Vervang dit door nieuwe lampen die zuiniger zijn en je kunt al snel meer dan tweederde besparen op je energiekosten. Het is bovendien een stuk duurzamer.

Verwarming

Daarnaast is het ook mogelijk om te besparen op CV. Zo kun je radiatorfolie tussen een radiator en de buitenmuur die niet (goed) geïsoleerd is plaatsen om minder warmte te verliezen. Het is bovendien verstandig om ervoor te zorgen dat de warmte goed de ruimte in kan. Door dit te doen is de kans groot dat je de thermostaat al snel een stukje lager kunt zetten. Daarnaast kun je ook de warmteleidingen die door de kamers lopen isoleren.

Het resultaat van deze maatregel is dat ze niet te veel warmte zullen verliezen, waardoor je dus ook weer kunt besparen.

Doe een vergelijking van energieleveranciers en bespaar

Artikel delen