
Hoeveel verdien je als hotelmedewerker in 2025?
De hotellerie biedt volop kansen voor wie een carrière in de hospitalitysector ambieert. Maar wat kun je eigenlijk verwachten qua salaris? Wervings- en selectiebureau TRIBE NL deed recent onderzoek naar de salarissen en kansen voor werknemers in de hotellerie. Hier lees je wat je per functie kunt verdienen in 2025.
In totaal namen 39 respondenten deel die een reeks hotels vertegenwoordigen (zie toelichting onderaan). Deze professionals in de hospitalitysector zijn verantwoordelijk voor de werving en salarisadministratie binnen hun organisaties. Zij gaven anoniem inzicht in de salarissen die zij betalen aan nieuwe medewerkers binnen hun organisaties voor functies in de gespecificeerde afdelingen.
Hoeveel verdien je in de housekeeping?
- Housekeeping medewerker: De meeste hotels (59,5%) betalen een bruto maandsalaris voor een fulltime housekeeping medewerker van €2.350 of minder.
- Housekeeping supervisor: De meeste hotels (68%) betalen een bruto maandsalaris voor een fulltime housekeeping supervisor van €2.400 tot €2.600.
- Housekeeping manager: De meeste hotels (57%) betalen een bruto maandsalaris voor een fulltime housekeeping manager van €3.000 tot €4.000. Sommigen (11%) zelfs tussen de €4.000 en €5.000.

Hoeveel verdien je in de f&b-branche van een hotel?
- Demi-Chef de Partie: De meeste hotels (45%) betalen een bruto maandsalaris voor een fulltime Demi-Chef de Partie van €2.350 of minder.
- Chef de Partie / Zelfstandig werkend kok: De meeste hotels (30%) betalen een bruto maandsalaris voor een fulltime Chef de Partie / Zelfstandigwerkend Kok van €2.650 tot 2.750.
- Sous Chef: De meeste hotels (55%) bieden een bruto maandsalaris voor een fulltime Sous Chef van €2.550 tot €3.200. Andere hotels (41%) zelfs van €3.200 tot €4.000.
- Head Chef: De meeste hotels (45%) betalen een bruto maandsalaris voor een fulltime Head Chef in een hotel van €3.500 en €4.500. 32% van de hotels betaalt tussen de €4.500 en €5.500 en 13% betaalt zelfs tussen de €5.500 en €6.500.
- F&B-medewerker / Bedieningsmedewerker: De meeste hotels (62,5%) betalen een bruto salaris voor een fulltime F&B-medewerker van €2.350 of minder.
- Food & Beverage supervisor: De meeste hotels (43%) betalen een bruto maandsalaris voor een fulltime Food & Beverage supervisor van €2.500 tot €2.700.
- Restaurant manager / Assistent F&B manager: De meeste hotels (48%) betalen een bruto maandsalaris voor een fulltime restaurant manager van €2.800 tot €3.200.
- F&B Manager / F&B Director: De meeste hotels (48%) bieden een bruto maandsalaris voor een fulltime F&B Manager van €4.000 tot €5.000. Sommigen (6,5) zelfs van €5.000 tot €6.000.

Hoeveel verdien je in de front office van een hotel?
- Receptionist(e): De meeste hotels (46%) betalen een bruto salaris van €2.350 of minder voor een fulltime receptionist(e).
- Front Office Supervisor: De meeste hotels (61%) betalen een bruto maandsalaris voor een fulltime Front Office Supervisor van €2.500 tot €2.700.
- Assistent Front Office Manager: De meeste hotels (54,5%) bieden een bruto maandsalaris voor een fulltime Assistent Front Office Manager van €2.400 tot €2.800.
- Front Office Manager: De meeste hotels (70%) bieden een bruto maandsalaris voor een fulltime Front Office Manager van €3.000 en €4.000. Sommigen (10%) zelfs €4.000 tot €5.000.

Bron: TRIBE NL
Wat bepaalt je salaris in de hotellerie?
Verschillende factoren hebben invloed op je salaris in de hotellerie, waaronder:
-
Locatie van het hotel: In de Randstad liggen de lonen vaak hoger, behalve voor bepaalde F&B- en Front Office-functies.
-
Hotelketen vs. onafhankelijk hotel: In onafhankelijke hotels zijn de salarissen doorgaans hoger, behalve voor keukentalenten, waar hotelketens juist meer investeren.
-
Ervaring en opleiding: Hoe meer ervaring en relevante opleidingen je hebt, hoe beter je kunt verdienen.
-
Secundaire arbeidsvoorwaarden: Een vierdaagse werkweek en bonussen kunnen de totale beloning aantrekkelijker maken.


Deelnemers van de enquête
Locatie
Hotels in de Randstad: 21 (54%)
Buiten de Randstad: 18 (46%)
Categorie
3-sterrenhotels: 4 (10%)
4-sterrenhotels: 30 (77%)
5-sterrenhotels: 5 (13%)
Organisatie
Hotelketens: 21 (54%)
Onafhankelijke hotels: 18 (46%)
Grootte
0 - 50 kamers: 8 (21%)
50 - 100 kamers: 9 (23%)
100 - 200 kamers: 9 (23%)
200+ kamers: 13 (33%)
.jpg)
Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks:
- De nieuwste trends en ontwikkelingen binnen de Horeca
- Culinaire en interieur inspiratie
- Exclusieve content zoals: artikelen, interviews en ondernemersverhalen