5x manieren hoe BrewDog aan een duurzamere wereld werkt

klimaatpositief bier

5x manieren hoe BrewDog aan een duurzamere wereld werkt

Bierbrouwen én werken aan een beter milieu. Gaat dat samen? Jazeker, vinden ze bij BrewDog. Deze Schotse brouwerij – die ook in Nederland actief is – zet zich met hart en ziel in voor onze planeet. Met succes. 5x manieren hoe BrewDog haar steentje bijdraagt aan een duurzamere wereld en zorgt voor een flinke koolstofdioxide-reductie.

Bij BrewDog gelooft men dat de wereld verbeterd kan worden met elk glas craft bier. Zeker als dat gebrouwen wordt in een emissievrije brouwerij. In augustus 2020 werd BrewDog zelfs klimaatpositief, wat inhoudt dat het bedrijf meer CO2 uit de lucht haalt dan dat zij uitstoot. Daarbij doen ze er alles aan om hun voetafdruk tot nul te reduceren en vinden er verschillende duurzaamheidsprojecten plaats. Zo hebben ze het elektriciteitsverbruik met 43% en het waterverbruik met 55%  verminderd. En daar stoppen ze niet. Ze zijn ook van plan om tegen 2023 in hun hoofdbrouwerij in Ellon een ‘net zero production emissions’ te bereiken.

Unieke Carbon Reduction Strategy 

Maar BrewDog gaat graag nog een stapje verder qua verantwoordelijkheid nemen voor alle koolstofdioxide die het bedrijf uitstoot. Samen met de onafhankelijke wetenschappelijk adviseur prof. Mike Berners-Lee heeft de brouwerij het plan ‘Make Earth Great Again’ opgesteld. In dit plan wordt een aanpak beschreven om de CO2-uitstoot drastisch te verminderen: een heuse Carbon Reduction Strategy. Wat dat inhoudt? Een kleine preview.

1. Bomen terug planten in Schotse Hooglanden

BrewDog heeft ruim 3700 hectare grond in de Schotse Hooglanden gekocht. Hier worden bomen terug geplant en wordt zodoende ‘The Lost Forest’ gecreëerd. BrewDog streeft ernaar om meer dan 1,1 miljoen inheemse bomen te planten en veengebieden te herstellen om te voorkomen dat aanzienlijke hoeveelheden CO2 in de atmosfeer terechtkomen. Met dit bos kan tot 1 miljoen ton koolstofdioxide uit de atmosfeer worden gehaald, terwijl er tegelijkertijd een uniek stukje Schots natuur geconserveerd en hersteld wordt.


2. Brouwafval wordt bio-energie

Met een investering van £12 miljoen in de brouwerij in Ellon gaat BrewDog brouwafval omzetten in bio-energie. Deze bio-energie gaan ze gebruiken om de brouwerij van stroom te voorzien, voertuigen van brandstof te voorzien en het overtollig gas terug te voeren naar het net. 

3. Elektrische vrachtwagens

Elektrische vrachtwagens zijn de toekomst om de transportsector te verduurzamen. In Londen worden de bieren van BrewDog met elektrische vrachtwagens bij horecazaken geleverd. Deze manier van transport zorgt voor een verlaging van 500 kg CO2 per week. 

 

 

4. Brouwerijen draaien op wind- en zonne-energie

Alle Britse activiteiten van BrewDog worden aangedreven door windenergie, en de BrewDog-brouwerij in Australië produceert 16MWh energie per maand via zonnepanelen op het dak. En ook de Amerikaanse brouwerij van het bedrijf wekt straks haar eigen zonne-energie op. 

CO2e impact van de BrewDog brouwerijen

  • 2019: 101.8kg CO2e/HL
  • 2020: 88.0kg CO2e/HL
  • 2021: 86.6kg CO2e/HL
  • by 2023: 66.2kg CO2e/HL*

*De resultaten over 2022 worden vrijgegeven in BrewDog's MEGA report in de zomer van 2023.

5. Kweken van eigen hop verkleint voetafdruk

BrewDog heeft een eigen hopplantage op het terrein van hun eigen Amerikaanse brouwerij in Columbus, Ohio. Dit vermindert de carbon voetafdruk aanzienlijk. Bovendien zijn er ook nog eens 1.300 bomen geplant. Wel zo prettig voor mother earth.

Meer weten?

Benieuwd wat BrewDog nog meer doet voor een beter klimaat? Of wil jij je gasten ook van duurzaam en verantwoord bier voorzien? Klik hier voor meer informatie of om een BrewDog-bestelling te doen. 

Artikel delen