Alles wat je weten moet over ovens
Advertorial
Foto 123FR.com

Alles wat je weten moet over ovens

Samen met een vriend heb je een café in de buurt overgenomen. Jullie willen er wel iets aparts van maken. Een speciaal eetcafé waar elke vrijdagavond een andere singer-songwriter optreedt. Akoestisch wel te verstaan, dus niet van die harde rockmuziek. Een soort diner dansant, maar dan hip.

Verder willen jullie er heel trendy hapjes bij serveren. En ook nog eens vegetarisch! Tapas, mezzes en andere kleine verrassingen. De nieuwe Nederlandse Bob Dylan zit op een stoel op het podium de leukste liedjes te zingen terwijl jouw gasten supercool toffe hapjes zitten te versnaperen. Daar moet je wel de juiste oven voor hebben in je keuken, die eigenlijk een beetje aan de krappe kant is.

Voorverwarmd

Waarop met je tegenwoordig eigenlijk letten als je een oven gaat aanschaffen voor je restaurant? Of wil je een professionele oven voor thuis? Moet een kleine oven nog steeds worden voorverwarmd? Welke functies zijn er vandaag de dag? Allemaal logische vragen. Vind hieronder de antwoorden.

Verwarmen

Er zijn verschillende manieren en methoden om de gerechten te verwarmen, thuis of in het restaurant. Met boven- en onderwarmte wordt de warmte om het gerecht heen heel gelijkmatig verdeeld. Een nadeel is dat er maar met één plaat gewerkt kan worden in de oven of de mini oven. Deze wijze van verwarmen is wel voor praktisch alle gerechten geschikt en daarom het meest ingezet. In een heteluchtoven wordt door middel van een in de mini ovens ingebouwde ventilator de warme lucht door de hele ovenruimte verspreid. Hier komt het gemak van meerde platen tegelijk in de oven om de hoek kijken. Grillen is weer heel iets anders. Het verwarmingselement in de bovenzijde van de oven wordt heet en gratineert het gerecht. Een stoomoven, een steamer, is koken met stoom. De stoom geeft enorme hitte af aan de gerechten. Het grote voordeel bij steamers is dat smaak, kleur en voedingsstoffen perfect behouden blijven. Voor jullie vegetarische eetcafé een perfecte oplossing! Voorverwarmen is tegenwoordig eigenlijk niet meer nodig en meer een verspilling van energie. Heel misschien bespaar je een paar minuten op de baktijd, maar dat weegt niet op tegen het verlies van warmte.

Reacties

Reactie toevoegen