Aspergetelers en horeca slaan handen ineen

Aspergetelers en horeca slaan handen ineen

Aspergetelers en horeca slaan handen ineen om seizoen en omzet te redden. Met de lancering van aspergesvandeteler.nl hopen zij de oogst niet verloren te laten gaan. 

De gesloten deuren van horeca in Nederland betekent niet alleen een aderlating voor horeca-ondernemers, maar ook voor aspergetelers in Nederland. Het aspergeseizoen van 2020 valt precies samen met de maatregelen rondom het coronavirus. En zeker het begin van het seizoen is cruciaal, als bijna de helft van de oogst van veel aspergetelers naar restaurants en eetcafés gaat. Reden voor horeca en telers om de handen ineen te slaan. Via aspergesvandeteler.nl bestellen consumenten verse asperges bij horeca in de buurt. 

Verkooppunten

Via de website kunnen consumenten verkooppunten in de buurt vinden. Dit kunnen restaurants zijn die omgebouwd zijn tot winkel, maar er zijn ook verkooppunten die een volledig aspergemenu aan huis leveren; inclusief wijntje, gekookte eieren, aardappels, ham en (boter)saus. Asperges van de Teler is een platform dat de horecaondernemer koppelt aan liefhebbers die asperges willen bestellen. Zowel de betaling als de bezorging worden verzorgd door het verkooppunt. 

Geert Leijen, eigenaar IBEO (boekhoud- en administratiekantoor voor horeca) en initiatiefnemer Asperges van de Teler: “Zowel voor horecaondernemers als hun toeleveranciers komen de maatregelen keihard aan. En dit geldt ook voor de aspergetelers met hun toch al korte seizoen en kwetsbare verse producten. Vandaar dat we in sneltreinvaart dit initiatief op hebben gezet om de schade voor telers en horecaondernemers te beperken. We hopen dan ook dat mensen massaal gaan bestellen via de site.”

Aanmeldingen

De initiatiefnemers van Asperges van de Teler doen dit vrijwillig en uit liefde voor de horeca én verse asperges uit het Zuiden. Asperges van de Teler wordt onder andere gesteund door gesteund door boerenorganisaties ZLTO en LLTB, en Koninklijke Horeca Nederland regio Brabant. Inmiddels hebben meer dan vijftig restaurants, eetcafés, cateraars en telers door het hele land zich aangemeld, waaronder een restaurant van Freek van Noortwijk en biologische aspergetelers als Erik Verhoeven uit Cromvoirt. 

Tags: 
Artikel delen