Samenwerking en banenbehoud horeca, stelt FNV

Samenwerking en banenbehoud horeca, stelt FNV

‘’Het arbeidsrecht moet worden gerespecteerd’’, zo stelt de FNV als voorwaarde onder de veranderingen die moeten gaan plaatsvinden in de horeca. Om toekomstbestendig te zijn moet er heel wat gebeuren, de KHN heeft een aantal werkgevers opgeroepen om mee te denken over de maatregelen als noodzakelijk gevolg van de coronacrisis.

Maatregelen voor banenbehoud

De horeca moet drastisch op de schop om toekomstbestendig te zijn, zo zegt de FNV Horeca. De vakbond heeft daarom brancheorganisatie Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en een aantal grote horecawerkgevers aangeboden om op een onconventionele wijze mee te denken over ingrijpende maatregelen nú die op termijn tot banenbehoud moeten leiden. De enige voorwaarde die de bond stelt is dat het arbeidsrecht wordt gerespecteerd. Verder staat FNV Horeca overal open voor.

Wil je op de hoogte blijven van al het coronanieuws?

Toekomst perspectief

Om in de toekomst verzekerd te blijven van stabiele horecabedrijven en goed, gemotiveerd en gekwalificeerd personeel is het belangrijk dat werknemers- en werkgeversorganisaties in deze tijd schouder aan schouder optrekken om de sector te blijven ontwikkelen. Ook zijn aanvullende steunmaatregelen na 1 oktober aanstaande noodzakelijk.

Samen sterker

Een aantal grote horecawerkgevers staat positief tegenover het initiatief van FNV Horeca en wil graag in gesprek over de toekomst van de horeca. Op korte termijn worden verkennende gesprekken gevoerd over decentrale samenwerking, wat volgens Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, noodzakelijk is gezien de huidige omstandigheden.

Edwin Vlek: “Op 1 oktober aanstaande lopen de steunmaatregelen vanuit de overheid af en moeten bedrijven weer op eigen benen staan. Als werkgevers- en werknemersorganisaties nu niet gezamenlijk adequaat op actuele ontwikkelingen inspelen zullen nog meer horecabedrijven omvallen en komen duizenden horecamedewerkers op straat te staan.”

Artikel delen