bar drank nachtleven
Branchenieuws

Nachtleven in Nederland blijft nog op slot

Voor clubs en nighlifebedrijven is er wederom geen perspectief gegeven op veranderingen na het aanhoren van de persconferentie gisteravond op 1 september. Minister President Rutte kondigde aan dat ondanks de intentie van versoepelingen er waren, deze niet zullen gelden voor het nachtleven.

Nog weinig veranderingen voor horeca en nachtleven

Tijdens de persconferentie werden geen nieuwe maatregelen als gevolg van het coronavirus aangekondigd, maar wel werd benadrukt dat we scherp moeten blijven. De cijfers lijken stabieler en zelfs een lichte daling te tonen. Na maanden van onzekerheid en beperkingen starten veel bedrijven en scholen weer op. Zowel de horeca als het nachtleven hebben het zwaar in deze tijden, maar er lijkt nog weinig verandering in te komen. Het kabinet presenteerde tijdens de persconferentie geen nieuwe informatie, wel wezen Rutte en De Jonge op het volhouden van de huidige maatregelen om het virus voor te blijven en opnieuw verspreiding te voorkomen.

Ministerie van Economische Zaken en Veiligheid en Justitie in gesprek met KHN

Voor de sector is dit een enorme tegenvaller, maar de volksgezondheid staat voor horecaondernemers ook voorop. Toch is KHN voorzichtig positief. Op maandag 31 augustus vond er eindelijk een gesprek plaats tussen een afvaardiging van ondernemers van Nachtbelang, KHN en het ministerie van Economische Zaken en Veiligheid en Justitie. In gezamenlijk overleg willen we kijken naar een mogelijke heropening voor het einde van het jaar. Ook alle horecabedrijven inclusief catering kijken uit naar minder restricties en verlichting van de horecavoorwaarden voor horecaexploitaties. De uitkomsten zullen richting geven aan onze inzet op minder restricties voor de horeca. De eerste uitkomsten worden medio september verwacht.

Horeca ook nog steeds onrustig onder de maatregelenhoreca onrustig corona

Door de aanscherping van toezicht & handhaving richting de horeca, neemt de onrust onder horecaondernemers toe. Sinds de opening op 1 juni worstelen horecaondernemers flink met de uitvoering van de coronaregels. Zo blijkt uit de recente enquête onder KHN-leden dat horecaondernemers het meeste ‘last’ hebben van de beperkte capaciteit binnen door de strikte 1,5-meterregel, de vaste en verplichte zitplaats en dat gasten zich niet goed aan de regels houden.

Reacties

Reactie toevoegen