Foodplatform De Buik breidt uit naar Utrecht
Branchenieuws

Foodplatform De Buik breidt uit naar Utrecht

Foodplatform De Buik heeft naast Rotterdam en Amsterdam een nieuwe stad toegevoegd aan het portfolio: Utrecht. De hoofdredacteur is Mirjam Bedaf. De Buik is een initiatief van trendwatcher Gijsbregt Brouwer, die ook voor Entree Magazine schrijft.

De Buik van Utrecht

"Utrecht is onze droomstad voor de volgende Buik na Rotterdam en Amsterdam. Gevoelsmatig omdat er zo veel nieuwe en spannende ontwikkelingen zijn. Ook op basis van onderliggende data, vanwege de huidige en te verwachten groei van de horeca in de Domstad. Met Mirjam hebben we een geweldige hoofdredacteur gevonden en we kijken ernaar uit om ons steentje bij te dragen aan de verdere bloei van de horeca en de bredere foodcultuur”, aldus Gijsbregt Brouwer.


de buik Utrecht

Mirjam Bedaf: “Culinair gezien heeft Utrecht de afgelopen decennia een enorme metamorfose ondergaan, waar we nog middenin zitten. Het aanbod is diverser en uitgebreider, en ook voor fine dining hoef je tegenwoordig de stad niet meer uit. Er zijn hierdoor ontzettend veel mooie verhalen over de Utrechtse foodcultuur te vertellen. Ik heb er heel veel zin in om die via de Buik van Utrecht met de wereld te delen.”

Het culi-platform voorziet lezers van gidsen en nieuwsartikelen over de Utrechtse foodcultuur. “Onze ervaring is dat mensen het lastig vinden om een goede keuze te maken als ze uit eten gaan, de keuze is groot en de kwaliteit onzeker”, aldus Brouwer. “Dat verklaart het succes van de Buik: we gidsen mensen naar de juiste zaken.”

39 procent groei in aantal horecazaken in Utrecht afgelopen jaren

De Buik laat weten: “Het aantal horecazaken in Utrecht groeide sinds 2012 met maar liefst 39%. Hiermee staat Utrecht van de vier grote steden bovenaan qua horecagroei en tweede van alle steden in Nederland. Voor het eerst passeert Utrecht de grens van 1.000 zaken. De Domstad heeft nog altijd ‘slechts’ 1 horecagelegenheid op 352 inwoners en ligt daarmee ver achter de andere grote steden in de Randstad.”

“Daar komt nog bij dat Utrecht van de grote steden het hardst zal groeien: tot 2033 met 124.000 mensen, is de voorspelling. Dat is een stijging van maar liefst 33%. Al die mensen willen graag ergens eten, ergens drinken, ergens afhalen, iets thuis laten bezorgen. Wil Utrecht in 2033 on par lopen met de andere drie grote steden, dan zijn er het komende decennium nog 800 extra bars, restaurants en cafés ‘nodig’ om de behoefte aan gemak en gezelligheid te stillen. Dat is een groei van bijna 80%.”

Na Rotterdam en Amsterdam, is Utrecht nu dus ook een culi-platform rijker met de Buik Utrecht.

Gerelateerd nieuws