Gastvrij Rotterdam uitgesteld
Branchenieuws

Gastvrij Rotterdam verplaatst naar 2020

De horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam is definitief verzet naar 2021 (20 t/m 22 september).

Het is stil in alle evenementenlocaties in Nederland en dus ook in Ahoy. Dit zal in ieder geval tot eind augustus zo blijven; over de periode daarna is alles nog onzeker. Eén ding is vanaf nu wel zeker en dat is dat de editie van Gastvrij Rotterdam 2020 doorgeschoven wordt naar 2021. Wat begon met een mooie ambitie tijdens de financiële crisis in 2011, resulteerde in een geslaagde, eerste editie van Gastvrij Rotterdam in september 2013 in Rotterdam Ahoy. In 7 edities groeide de beurs van 275 naar 550 exposanten en van 6300 naar ruim 16.000 bezoekende horeca ondernemers en managers in september 2019. Ook Gastvrij Rotterdam 2020 leek weer alle records te gaan verbreken; op 1 maart waren vier van de vijf beurshallen al volgeboekt door onze trouwe, maar ook veel nieuwe exposanten.

Coronavirus boosdoener

En toen was daar uit het niets het coronavirus. De horeca èn de evenementenindustrie werden direct keihard geraakt. De gevolgen zijn enorm en nog niet eens volledig te overzien, maar feit is dat steeds meer horecaondernemers maar ook leveranciers moeite hebben om hun bedrijven door deze crisis heen te loodsen. Gelet op de ontwikkelingen rondom het coronavirus, de financiële situatie waarin veel leveranciers zich nu in bevinden en ook de onzekerheden voor duizenden horeca ondernemers, heeft de organisatie van Gastvrij Rotterdam besloten in september geen beurs te houden. Afgelopen weken hebben we met heel veel exposanten contact gehad, overleg gevoerd met onze belangrijke adviesgroep, de Founding Partners, verschillende afwegingen gemaakt met onze branche- & programmapartners en geconcludeerd dat we alle partijen het meest van dienst zijn als we in september geen beurs houden. 

Blik op de toekomst 

Robert Melaard Managing Director Gastvrij Rotterdam licht toe: ''Ik hoop uit de grond van mijn hart dat de deuren van de horeca zo snel mogelijk weer veilig voor iedereen open kunnen en dat, nu nog meer dan voorheen, de huiskamer van de samenleving haar waarde in onze maatschappij zal kunnen laten zien. Gastvrij Rotterdam is helaas maar drie dagen per jaar open en het jaar 2020 gaat dus aan ons voorbij. Wij zullen dus nog even moeten wachten, maar zullen de komende maanden uiteraard wel van ons laten horen! Namens het Team van Gastvrij Rotterdam wens ik al alle horeca ondernemers en leveranciers heel veel doorzettingsvermogen, wijsheid en creativiteit toe om deze ongekende crisis te boven te komen. Ook wil ik alle medewerkers in de horeca die in onzekerheid verkeren over hun baan en de duizenden studenten en leerlingen in deze sector, die net klaar zijn en een baan zoeken of nu ineens geen stagebedrijf kunnen vinden heel veel succes en sterkte wensen de komende tijd. Graag wil ik onze trouwe deelnemers & bezoekers, onze Founding Partners, Branche Partners en Media Partners ontzettend bedanken voor het vertrouwen de afgelopen jaren en we kijken graag met vertrouwen en positieve verwachtingen uit naar de samenwerking in de toekomst.''

 

 

 

 

 

Gerelateerd nieuws

maandag 23 september 2019

Reacties

Reactie toevoegen