De 7 zonden van... Gordon Heuckeroth

De 7 zonden van... Gordon Heuckeroth

Blushing Blaricum, de healthy food- en koffie/theesalon van Gordon Heuckeroth (50), bestaat 5 jaar.  Precies 4 jaar geleden nam de presentator en ondernemer plaats in de biechtstoel van Entree en vertelde over zijn ''7 zonden''. 

Wie zonder zonde is, werpe de eerste steen. De horeca kent vele verlokkingen. Aan welke van de 7 hoofdzonden maken wij ons schuldig? Deze keer in de biechtstoel: Gordon, zanger, tv-persoonlijkheid en eigenaar van koffiezaak Blushing. “Ik ga voor eens en altijd de waarheid maar vertellen; ik denk dat mensen zullen schrikken.”

Hebzucht
“Ik ben niet hebzuchtig aangelegd, kan snel tevreden zijn met wat ik heb. Wel heb ik gezonde hebzucht gehad naar meer succes: ik ben niet snel tevreden met iets wat ik heb bereikt. Er moet meer zijn dan het hoogst haalbare, in mijn gedachtegang dan. Hebzuchtig ben ik ook naar het voelen van emoties en het mezelf uitdagen tot het beste in mij naar boven komt. Ik heb geprobeerd zo onbaatzuchtig mogelijk te leven, niet ten koste van anderen. Mijn belang lag meer in het welzijn van iemand anders dan dat van mijzelf. Misschien heb ik dat wel verkeerd gedaan in mijn relaties: altijd maar zorgen voor, maar nooit de zorg aanvaarden die ik wel heel erg nodig heb en waar ik ook naar verlang.”

IJdelheid
“IJdelheid is toch wel onlosmakelijk verbonden met het zijn van een artiest. Kom op zeg: de bühne oplopen voor een paar 1.000 man en naar je laten kijken als je je kunstje doet is toch ijdelheid ten top? Het wordt vaak verward met narcisme, maar dat is een uitvergroting en kan hele nare eigenschappen met zich meebrengen. Ik heb wel narcistische trekjes maar weet 100 procent zeker dat ik niet narcistisch ben. Dat ben je als je jezelf geweldig vindt, je gouden platen aan de muur hebt hangen zover je kunt kijken en overal je eigen beeltenis in huis hebt. Ik ben ijdel in de goede dingen, hou van lichamelijke hygiëne en zie er graag goed en verzorgd uit. Ik draag tegenwoordig kleding die bij mijn leeftijd past, de tijd van glittershirts met schreeuwerige teksten ligt ver achter me. Anders kan ik straks zelf meedoen aan ‘Hotter than my daughter’.”

Luiheid
“Ik heb een hekel aan luie mensen, br. Van huis uit heb ik meegekregen om hard te werken. Mijn motto is dan ook: work hard, party hard, stay smart. Ik kan ook niet uitslapen, dat vind ik soms weleens jammer. Mijn ritme is nog zoals het vroeger was: we moesten vaak al om 06.00 uur op om de stallen op de markt op te bouwen en stonden dan in de ijzige kou, bij nacht en ontij, dat te doen. Ik kom uit een arbeidersgezin, het was werken om te overleven, maar we hebben het daardoor altijd goed gehad thuis. Wat ik wel heel prettig vind is om lui te mogen zijn op vakantie, om een boek te lezen en daarmee mijn hoofd leeg te maken. Even geen Gordon zijn, maar lekker die jongen uit Amsterdam-Noord. Daar is echter bijna geen ruimte meer voor in mijn hectische leven.”

Lust
“Ik lust alles, hahaha. Echt waar! Maar dat was niet altijd zo; in de loop der jaren leerde ik heel veel dingen eten. Orgaanvlees bijvoorbeeld is niet mijn favoriet, maar als het er is dan eet ik het. Verder gaat lust voor mij ook over andere dingen, ik geniet bijvoorbeeld van mooie mensen. Ik kan heel erg jaloers zijn op iemand met een prachtig uiterlijk en een perfect lijf, maar weet ook wat hij er allemaal voor moet laten. Verder ben ik een gepassioneerd persoon, ik hou van seks en verwen iemand tot ver in de slaapkamer. Daardoor heb ik een waanzinnig seksleven. Ja, als ik soms terugdenk aan wat ik allemaal heb meegemaakt dan kun je wel stellen dat ik er pap van lust.”

Jaloezie
“Ik denk dat ik op een gezonde manier jaloers ben, ik benijd eerder dan dat ik iemand iets misgun. Ik heb nooit gekeken naar het succes van anderen en hoe groot dat was ten opzichte van dat van mijzelf. Ik bewandelde mijn eigen pad, stippelde mijn eigen koers uit en weet dat ik misschien dingen fout deed, maar die maakten mij ook weer wijzer. Ik bemerkte wel veel jaloezie naar mij toe, afgunst tot en met, en dat raakte me vaak. Mensen probeerden me kapot te maken, onderuit te halen en zeiden de meest gemene dingen achter mijn rug om. Maar het is ze nooit gelukt me te breken. Ik ben vaak gebogen en heel diep geraakt, maar nooit gebroken. Jaloezie is vaak ook de onzekerheid van anderen. Tegenwoordig schud ik een paar keer mijn hoofd en denk: laten gaan Gor, volg je hart.”

Gulzigheid
“Ik ben gulzig in bijna alles. Ik hang aan je lippen bij een goed verhaal, sta kwijlend naast je in de keuken als je lekker kookt of kijk je smachtend aan in bed terwijl we net seks hebben gehad. Ik ben van nature een nieuwsgierig mens en gulzig naar alles, heb ook heel veel dingen mezelf autodidactisch toegeëigend. Ik wilde meer en zorgde dat er meer was. Ik hou gewoon van het leven in al zijn facetten, vind het jammer dat we maar zo weinig tijd hebben. De afgelopen 47 jaar zijn omgevlogen. Ik vind ouder worden geen enkel probleem, maar ben zo gulzig naar meer dat ik ervoor zorg dat ik 2 keer zoveel uit dit leven probeer te halen dan dat ik eigenlijk zou moeten krijgen. En dat gaat me lukken. Als ik nu dood zou gaan hoeft niemand te rouwen, hooguit kunnen mensen het jammer vinden, maar ik heb geleefd voor 10.”

Woede
“Ik kan onbedaarlijk kwaad worden, maar die momenten zijn gelukkig zeldzaam. Het is jammer dat de media mij hebben sneergezet als een ruziemakende idioot die het met alles en iedereen aan de stok heeft. Ik ben van nature een persoon die meer gaat voor de dialoog dan voor een ordinaire scheldpartij. Ik heb een hekel aan ruzie en voel me er heel ongemakkelijk bij. Ik ga me ook niet meer verdedigen voor wat er allemaal over me geschreven is of nog wordt geschreven en ik weet dat mijn aanvaringen met personen in de media niet voor niets zijn geweest. Volgend jaar komt er een boek met betrekking tot 25 jaar Gordon uit. Een open boek waarin ik de waarheid maar voor eens en altijd ga vertellen; ik denk dat mensen nog zullen schrikken.”

Blushing
In het A’damse Museumkwartier opende in augustus de tweede vestiging van Gordons koffiezaak Blushing. "Het is ongekend wat er in 1 jaar tijd is gebeurd met mijn formule", zegt de ondernemer. "Ik droomde ervan iets moois en gezonds neer te zetten. Dat het dan zo succesvol blijkt dat we uit het hele land aanvragen krijgen voor vestigingen, had ik nooit durven dromen. Amsterdam wordt helemaal te gek. De plek is uniek en ik voel me zeer vereerd dat ik hier een Blushing mocht openen." Blushing Blaricum opende in juli 2014. Het concept staat bekend om het gezonde(re) eten en drinken, waaronder natuurlijk koffie en dagverse producten zonder toevoeging van kleur-, geur- en smaakstoffen. Daarnaast hanteert Blushing het 'no or low sugar'-beleid en doneert het 5 cent aan het Diabetes Fonds.

Artikel delen