horeca solidariteits loop
Branchenieuws

De Horeca Solidariteits Loop op 10 december

Eetcafé en partycentrum Mareveld in Schimmert vindt dat er te weinig wordt gekeken naar mogelijkheden voor de horeca, met de juiste maatregelen kan de horeca weer open! Hiervoor willen zij de aandacht trekken van de overheid. Dit doen ze door middel van een horeca solidariteits loop! Samen met andere lotgenoten uit de horeca lopen ze (corona-proof) op donderdag 10 december naar Den Haag.

Laat de Horeca niet in de steek!

De Horeca moeten overleven en dat is op dit moment niet gemakkelijk. Elke maand moet er geld bij. De kosten blijven doorlopen en de vergoedingen zijn niet hoog genoeg. "Jarenlang bloed zweet en tranen om onze horecazaken overeind te houden. Ons spaargeld op, medewerkers thuis, leveranciers zonder handel en evenementen compleet stilgelegd. Onze medewerkers, onze collega’s, onze leveranciers, evenementenorganisaties, iedereen met een relatie met de horeca heeft het zwaar." Aldus de eigenaren van het Mareveld.

Volgens het Mareveld zijn na jarenlange verhogingen van precario, meer regels met betrekking tot bedrijfsvoering en afgelopen jaar de invoering van de nieuwe wet (Wet Arbeidsmarkt in Balans), de horecamensen creatief genoeg om de branche voort te zetten en onverminderd het plezier en sociale leven van mensen op een positieve manier te beïnvloeden.

"Wij vinden dat de horeca juist gebruikt kan worden om alle inwoners van Nederland hun sociaal leven voort te laten zetten in een gecontroleerde omgeving. Geen overvolle winkelstraten, lange rijen voor supermarkten en eindeloze aantallen bezoekers in pretparken."

Horeca Solidariteits Loop

"Wij gaan lopen voor een open Horeca! Wij laten zien dat de Horeca zich houdt aan maatregelen die bijdragen aan de gezondheid van het Nederlands volk terwijl de bedrijfsvoering voortgezet kan worden. De oplossing die tot dusver door onze overheid wordt volgehouden (de sluiting van de horeca) is niet de juiste."

horeca solidariteits loop

"Waarom niet een ander pad inslaan? Wij eisen dat er een andere oplossing komt waarbij de Horeca open is. Om deze eis kracht bij te zetten lopen wij van Limburg naar Den Haag met eenieder die de horeca een warm hart toedraagt!"

Loop jij mee?