Branchenieuws
Foto Ming Chao

Mini-column Iris Kranenburg: niet moeilijk

Hoe moeilijk kan het zijn?

Binnenkort verschijnt de terrasspecial van Entree Magazine. Vanuit de lockdown, maar optimistisch gestemd. Optimistisch? Op grond waarvan in godsnaam? Op grond van gezond verstand. Een kwestie van vertrouwen ook. In elkaar, in de beroepsgroep en in de overheid.

Die laatste roep ik toe: alstublieft, maak de professionele horeca tot uw natuurlijke partner bij een verantwoord coronabeleid. Mobiliseer de kennis, de ervaring en de mogelijkheden die daar liggen. Wees creatief, smeed nieuwe coalities. Doe het! Leg niet alle druk neer bij boa's in overvolle parken, recreatieplassen en stranden.

Buitenlucht en spreiding zijn de toverwoorden. Maak dus gebruik van de ruimte in dorpen en steden op ruim bemeten terrassen. Werk samen in uw preventietaak en voorkom op die manier veel nevenschade. Durf te rekenen op uw partners van de horeca. Hoe moeilijk kan het zijn?

Iris Kranenburg is hoofdredacteur van Entree Magazine.