Rechter doet geen uitspraak kort geding KHN
Branchenieuws
Foto Dirk Beljaarts en Rober Willemsen

Rechter doet geen uitspraak kort geding KHN

Het kort geding dat KHN tegen de staat had aangespannen om te regels te versoepelen, wordt tot 8 augustus aangehouden. Dat laat de NOS weten.

 

Landsadvocaat Riemer Veldhuis benadrukte in zijn verweer dat het oplopende reproductiegetal en de stijging in besmettingen geen ruimte biedt om regels te versoepelen. Ook stelde hij dat de KHN geen wetenschappelijke onderbouwing biedt die de versoepelingen rechtvaardigen. Alleen een gezondheidscheck vooraf, zoals KHN voorstelde, biedt onvoldoende bescherming, aldus Veldhuis. De voorzieningenrechter benadrukte dat hij in een kort geding weinig ruimte heeft om tot een uitspraak te komen. Hij stelde daarom voor dat het beter zou zijn dat de partijen opnieuw om tafel gaan.

 

Intensieve dag

KHN-directeur Dirk Beljaarts op zijn Facebook-pagina: "Intensieve dag & zitting vandaag bij de Rechtbank in Den Haag waar het kort geding diende van KHN tegen de Staat. Vooralsnog wordt de zaak aangehouden en komt er geen vonnis, aangezien de rechter heeft aanbevolen in gesprek te gaan met het kabinet om te zien of er toch niet mogelijkheden zijn de sector te helpen. Heel belangrijk voor ons was dat de rechter heeft gezegd dat een onderdeel van die gesprekken een roadmap voor de horeca moet zijn. En laat dat nu net zijn waar we om gevraagd hebben, perspectief."

 

Geen vrijblijvend gesprek

"We gaan dus opnieuw in gesprek met het kabinet, maar met aanwijzingen van de rechter, het wordt dus géén vrijblijvend gesprek, we hebben ook voorwaarden gesteld aan de gesprekken. Zo willen we een integraal gesprek over de sector kunnen voeren, waarin oog is voor álle aspecten en niet alleen restricties en handhaving. Er moet een breed gesprek komen over perspectief, steun maar ook langere termijn zaken als stimuleren bestedingen in de zin van BTW verlaging, wegnemen kosten transitievergoeding, zorgen voor genoeg investeringskracht voor de komende jaren. Teveel om op te noemen."

Blijven vechten

 
Komt er uit de gesprekken geen bevredigend resultaat dan vragen we de rechter alsnog een vonnis uit te spreken. Wij, KHN - Koninklijke Horeca Nederland vechten met al onze mensen in Woerden, Ledenraad, Landelijk Bestuur en alle bestuurders in het land voor de sector. Wij laten jullie niet in de steek.

Gerelateerd nieuws

khn stapt naar de rechter
vrijdag 17 juli 2020