horeca gesloten lockdown verlengd
Branchenieuws
Foto 123RF

Lockdown en de regels voor 3 weken verlengd

De coronacijfers in Nederland zijn nog altijd zorgwekkend. Er is nog geen ruimte voor versoepeling van de maatregelen, mede door de opkomst en verspreiding van de Britse variant van het virus. De lockdown in Nederland blijft van toepassing tot en met dinsdag 9 februari.

Lockdown verlengd voor 3 weken

Het is nog altijd onduidelijk wanneer het kabinet de maatregelen kan versoepelen. "We zijn er nog niet" verklaart premier Rutte . Voor nu zijn de huidige maatregelen en de lockdown verlengd voor 3 weken tot en met dinsdag 9 februari. Dit is uiteraard slecht nieuws voor de sectoren die de deuren hebben moeten sluiten vanwege de coronamaatregelen. 

De avondklok

avondklok lockdown nederland

Geruchten over een langere lockdown en zelfs een avondklok deden al de ronde. Dat zou onder andere thuisbezoeken tegengaan. De maatregel voor een avondklok is vooralsnog niet van toepassing, ondanks dat deze optie wel op tafel lag is er besloten de avondklok op dit moment nog niet in te voeren.

Vanuit meerdere burgemeesters en verschillende regeringsfracties is er verzet geweest tegen het invoeren van de avondklok. Bovendien zou de maatregel moeilijk te handhaven zijn. Het kabinet gaat met het OMT in overleg voor een concreet plan en er moet duidelijkheid komen over wat een avondklok zou kunnen opleveren. 

Aanvullende steun

"Bovenop de lopende steunpakketten is er meer nodig", verkondigt de minister president. Over de aanvullende steun is het kabinet nog in overleg.  

Dit zijn de geldende maatregelen op een rijtje

De maatregelen die gehandhaafd blijven zijn de volgende:

  • Horeca en retail blijft gesloten
  • Maximaal 2 gasten thuis ontvangen en 2 mensen buiten
  • Zoveel mogelijk thuisblijven en thuiswerken
  • Scholen blijven dicht, afstandsonderwijs blijft van kracht

Op de hoogte blijven van nieuws uit de horeca? Meld je aan voor de Entree nieuwsbrief!