Handig: modelbrief aanvraag hypotheek-uitstel
Branchenieuws
Foto 123RF

Handig: modelbrief aanvraag hypotheek-uitstel

Door het wegvallen van de omzet kan het zijn dat het moeilijk wordt om rente- en/of aflossingsverplichtingen volgens afspraak na te komen. KHN heeft een modelbrief opgesteld die ondernemers kunnen gebruiken om een aflossingsregeling aan te vragen voor de hypotheek die berust op zijn/haar horecagelegenheid. Je kunt de modelbrief hier downloaden en hieronder lezen.

 

In deze brief wordt aandacht gevraagd voor de uitzonderlijke situatie waar je als horecaondernemer in bent beland (tijdelijk sluiten deuren) en gevraagd om uitstel van betaling van rente- en aflossingsverplichtingen. Vanuit de overheid zijn wel steunmaatregelen toegezegd, maar hoe en wanneer daar gebruik van gemaakt kan worden, is op dit moment nog niet duidelijk. Steeds meer banken komen nu met regelingen hiervoor.

Beste heer/mevrouw,​

Het zal u niet ontgaan zijn dat de overheid op 15 maart jl. heeft opgedragen dat alle eet- en drink gelegenheden per direct hun deuren dienen te sluiten tot 6 april a.s. in het kader van de maatregelen vanwege het Corona-virus. Ik word hierdoor rechtstreeks geraakt in mijn bedrijfsvoering; ik mag mijn bedrijf niet exploiteren en ik heb momenteel geen inkomsten. Zoals het er nu naar uitziet zal dit in elk geval nog voortduren tot aan 6 april 2020. U zult begrijpen dat deze overheidsmaatregelen mij enorm raken. Vanuit de overheid zijn steunmaatregelen toegezegd, maar hoe en wanneer ik daar gebruik van zal kunnen maken, is op dit moment nog niet duidelijk.

Ten gevolge van deze hele situatie ben ik niet meer in staat om mijn rente- en/of aflossingsverplichtingen volgens afspraak na te komen. Ik wil bij deze daarom een beroep doen op uw coulance en u verzoeken om mij in deze uitzonderlijke situatie tegemoet te komen door mij in elk geval voorlopig uitstel van betaling te verlenen en daarvoor geen extra rente en kosten te berekenen. Ik ga verder graag met u in overleg om na te gaan hoe we in gezamenlijk overleg tot een oplossing kunnen komen.

Ik vertrouw op uw begrip en verneem graag binnen 5 dagen na heden een reactie op bovengenoemde verzoeken.

Met vriendelijke groeten,

Gerelateerd nieuws