Nu de horeca zwaar getroffen wordt door de maatregelen van het kabinet om verspreiding van het virus te beperken, is er voorlopig geen reden voor een feestdag, vindt de organisatie. En daarnaast zijn evenementen met meer dan honderd bezoekers verplicht afgelast.
Nationale Horecadag is een grote open dag van de horeca en de dag waarop werkgevrs hun medewerkers in het zonnetje zetten. Lennart Maas, initiatiefnemer van Nationale Horecadag: “Dit zijn ongekende tijden voor de horeca. De sluiting van horecabedrijven heeft enorme impact op duizenden ondernemers en medewerkers in de branche. Voorop staat nu dat we elkaar door deze vreselijke tijd heen helpen. Daar ligt alle prioriteit en focus.” Het is nog niet duidelijk naar welke datum de open dag wordt verplaatst. Daar wordt later een beslissing over genomen.
Maas: “De organisatie van Nationale Horecadag wenst alle ondernemers en medewerkers ontzettend veel sterkte toe in deze moeilijke en onzekere tijd. Samen staan we sterk. Gastvrij, innovatief en ondernemend als we zijn. Vol goede en creatieve ideeën. Kijk bijvoorbeeld naar de chefs en restaurants die eigen gerechten van de menukaart gaan bezorgen, thuisbezorgen of de mogelijkheid bieden tot afhalen. Take-away op topniveau!