Hilton & Marriott zetten in op minder plastic

Tags: hotel

Hilton & Marriott zetten in op minder plastic

Hotelketens Hilton en Marriott International zetten volop in op het verminderen van plastic. Zo verwijdert Marriott plastic wegwerprietjes en roerstaafjes wereldwijd bij meer dan 6.500 hotels, en ook Hilton wil het plasticverbruik verlagen en introduceerde onlangs in DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station een plasticvrije kamer. 

Hilton ging bij de ontwikkeling van de eerste plasticvrije kamer veel verder dan het vervangen van alleen de single-use plastic items. General manager Caroline Receveur: "We hebben geprobeerd om alle items die plastic bevatten te vervangen door een natuurlijk alternatief. Zo is het tapijt vervangen door een duurzame houten vloer, is het bed vervangen door een bed van 100% natuurlijke materialen en zijn de gordijnen gemaakt van linnen. Het resultaat is een prettige ruimte, met een hoogwaardige, natuurlijke uitstraling. Niet voor alles was een plasticvrije vervanger voorhanden. Zo hebben we bijvoorbeeld besloten om in plaats van een televisie een houten schaakspel neer te zetten." Een deel van de opbrengsten van de Hilton Plastic Free Hotel Room komt ten goede aan de Plastic Soup Foundation.

Verwijderen van plastic rietjes 
Eerder dit jaar is Marriott begonnen met het vervangen van kleine toiletartikelen in de badkamers. Onlangs kondigde de keten aan de plannen om plastic wegwerprietjes en roerstaafjes te verwijderen in alle 6.500+ hotels wereldwijd, verspreid over 30 merken. Zodra dit volgend jaar volledig geïmplementeerd is, heeft het bedrijf meer dan 1 miljard plastic rietjes per jaar en ongeveer een kwart miljard roerstaafjes geëlimineerd.  

Een van de simpelste manieren
Arne Sorenson, President en Chief Executive officer bij Marriott International: “Het verwijderen van plastic rietjes is een van de simpelste manieren voor onze gasten om te kunnen bijdragen aan het verminderen van plastic verbruik tijdens hun verblijf – iets wat in toenemende mate bezorgdheid opwekt en hotelgasten bezighoudt. Met meer dan 1 miljoen hotelgasten die wereldwijd dagelijks bij ons overnachten zijn wij als bedrijf toegewijd om op een verantwoordelijke manier te werk te gaan. 

 

Artikel delen