Oprichter Pulitzer Amsterdam overleden

Tags: hotel

Oprichter Pulitzer Amsterdam overleden

Peter Pulitzer, oprichter van Pulitzer Amsterdam, is op 88-jarige leeftijd overleden. Hij overleed op 14 april 2018 in Palm Beach, Florida.

Peter Pulitzer was recent aanwezig bij de heropening van het hotel, na de uitgebreide transformatie, in september 2016. Hij was achterkleinzoon van Pulitzer Prize-oprichter Joseph Pulitzer, erfgenaam van de beroemde krantenuitgever en oprichter van één van de eerste vijfsterrenhotels in Amsterdam. In 2016 won Pulitzer Amsterdam de award voor Best Restyling tijdens de Entree Awards.

25 grachtenpanden
In de jaren 60 zag Pulitzer veel potentieel in de statige maar vervallen grachtenpanden van Amsterdam. Na een bezoek aan de stad, op zoek naar een locatie voor een hotel als onderdeel van een samenwerking met partners KLM en Heineken, kocht hij twaalf grachtenpanden aan de Prinsengracht en de Keizersgracht en creëerde het hotel dat in 1970 geopend werd. Door de jaren heen breidde hij het hotel uit naar uiteindelijk vijfentwintig grachtenpanden.

Loyaliteit
“Peter Pulitzer geloofde dat werknemers het belangrijkste aspect van het bedrijf zijn omdat zij het hotel tot leven brengen,” zegt Alexander van Gastel, General Manager van Pulitzer Amsterdam. “Het huidige team heeft het genoegen gehad om van Pulitzer’s overtuiging te kunnen leren; een bijzondere ervaring van de gast is gebaseerd op de toewijding en loyaliteit van het personeel. Tot op de dag van vandaag wordt deze visie nog steeds gewaarborgd binnen het hotel.”

Artikel delen