Restaurant Pesca deelt winst met personeel

Restaurant Pesca deelt winst met personeel

Visrestaurant Pesca in Amsterdam, dat in 2016 werd bekroond met de Entree Award Best Hospitality Concept, deelt de winst van vorig jaar met hun voltallige team. Het horecabedrijf verdeelt ruim 10.000 euro onder het personeel, enkelen van hen - waaronder de afwasser - ontvingen meer dan 1000 euro.

Sven Sallaerts, de ondernemer achter Pesca, wil hiermee een statement maken, schrijft Metro. "Het personeel is de hoeksteen van een goede horecaonderneming, dus het is ook van belang dat er goed voor hen gezorgd wordt. Personeel wordt steeds belangrijker, zeker in een sector als de horeca waarin gastvrijheid van essentieel belang is. Door met een vast team te werken waarin we veel delen wordt iedereen een beetje eigenaar van Pesca. Hierdoor zijn werknemers minder vaak ziek, blijven ze langer voor ons werken en zijn ze gemotiveerder. Bij Pesca draait het personeel geen overuren en hebben zij werkweek van vier dagen."

Tijd voor verandering
Sallaerts hoopt dat door dit signaal meerdere horecaondernemers zich realiseren dat er een nieuw tijdperk is aangebroken. "Wanneer vandaag de dag geen actie wordt ondernomen, komt de gehele sector in grote problemen", aldus Sallaerts.  "Als er niet snel iets verandert dan is er nergens meer personeel te vinden. Er zijn zelfs al horecabedrijven gestopt hierdoor." Sallaerts roept andere ondernemers op om hun businessmodel te veranderen. Op deze wijze wil hij ervoor zorgen dat er weer meer mensen kiezen voor werken in de horeca en dit ook blijven doen.

Het concept van Pesca is door middel van crowdfunding gerealiseerd. In 2016 werd Pesca bekroond tijdens de Entree Awards in de categorie Best Hospitality Concept. Sallaerts wil zijn concept nu gaan uitbreiden met meer vestigingen in Amsterdam en op meerdere plekken in Nederland.

 

Artikel delen