Bedrijven

Rogier Braakman weg bij IHMG

Rogier Braakman verlaat IHMG (International Hotel Management Group). Loes Dingemans, voormalig algemeen directeur van Unique, volgt Braakman op. Tevens wordt Mascha Ligthart, voormalig operationeel directeur van Unique, operationeel directeur.  

IHMG behoudt de huidige koers, maar komt in een fase van stabiliteit en structuur die een andere vorm van leiderschap behoeven. "Na het pionieren en de expansiefase volgt voor ons bedrijf nu een periode van structureren en gedegen groei. De keuze voor mensen van buiten de hotellerie is een heel bewuste. Binnen onze hotels is inmiddels meer dan voldoende hospitality-ervaring beschikbaar. Het duo Dingemans en Ligthart brengt voor ons nieuwe expertise mee’", aldus Alex Mulder, gedelegeerd bestuurder en directievoorzitter van Amerborgh International, aandeelhouder IHMG.

Braakman verlaat organisatie
De wijziging betekent ook dat na goed overleg is overeengekomen dat Rogier Braakman de organisatie zal verlaten. Als medeoprichter van Sandton Hotels stond hij aan de basis van onder andere de lancering van het nieuwe Pillows-concept in 2015. Braakman heeft in de afgelopen jaren een heel waardevolle bijdrage geleverd aan het succes van Pillows en Sandton, waar de organisatie hem zeer dankbaar voor is. Rogier:  "Ik ben dankbaar en trots op wat we met onze collega’s en met Amerborgh in de afgelopen jaren hebben bereikt. Er staat inmiddels een stevig fundament voor verdere expansie van beide merken. Ik wens Loes en Mascha, evenals alle andere IHMG-collega’s, veel succes en plezier met het verder uitbouwen hiervan. Na veertien jaren van hard werken ga ik me eens rustig bezinnen op het vervolg van mijn werkzame leven."

In het vorige nummer van Entree Magazine stond een uitgebreide bedrijfsreportage over Pillows Hotels en een interview met Rogier Braakman. Lees het hier terug.

Over IHMG
Sandton Hotels is een collectie van unieke hotels gelegen op de mooiste locaties in Nederland, België en Frankrijk. Sandton Hotels staat bekend om haar plezierige en sympathieke dienstverlening. Pillows hotels opende als eerste hotel Pillows Anna van den Vondel in Amsterdam begin 2017. September vorig jaar maakte het nieuwe Pillows voor het eerst de overstap naar België met de opening van Pillows Grand Hotel Place Rouppe. In november opende Pillows Grand Hotel Ter Borch met nieuw ontwikkeld restaurant Coperto Restobar haar deuren in Zwolle en begin oktober van dit jaar zal het vierde Pillows hotel, Pillows Grand Hotel Reylof, openen in Gent. IHMG heeft bovendien de ambitie om de komende jaren nog meer nieuwe Pillows Hotels te openen met onder andere een tweede hotel in Amsterdam en tevens andere locaties. Pillows heeft zich in een relatief korte tijd ontpopt tot één van de meest toonaangevende labels in de hotellerie.

Gerelateerd nieuws

maandag 30 oktober 2017

Reacties

Reactie toevoegen