10 geboden voor gasten in coronatijd van KHN

10 geboden voor gasten in coronatijd van KHN

Gisteren is de horeca weer open gegaan. Veel ondernemers zijn al weken bezig met het maken van plannen hoe ze de 1,5 meter kunnen verwezenlijken in hun bedrijf.

Gisteren was DE dag. Horecaondernemers konden niet wachten om hun gasten weer te verwelkomen en zitten vol creatieve ideeën om verantwoord open te gaan. Maar wat betekent dit nu voor jouw gasten? KHN deelt, om een indruk te geven van wat er kan worden verwacht, de 10 horecageboden in coronatijd. 

1. Houd 1,5 meter afstand
Gezellig doen kan ook op 1,5 meter afstand. Daarom houdt iedereen 1,5 meter afstand (uitzondering hierop vormen mensen die een gezamenlijke huishouding vormen en tweetallen). Vanaf drie personen wordt er gehandhaafd, daarom kunnen ook tweetallen die geen gezamenlijke huishouding vormen binnen 1,5 meter van elkaar zitten. Zo kun je dus gewoon gezellig met je lief uiteten, je moeder trakteren op een verlaat Moederdag diner of met je vrienden het terras op. Alleen zit je bij dat laatste dan net iets verder uit elkaar.

2. Reserveren voor binnen
Voor een restaurant- of cafébezoek is reserveren verplicht. Dit kan natuurlijk heel handig en snel via een app, maar je mag natuurlijk ook gewoon bellen. Dan komt je naam in het grote boek! Voor een terras is reserveren niet verplicht, maar het kan zijn dat horecaondernemers dit wel toepassen. Heb jij jouw eerste diner al gepland?

3. Bij consumptie ter plekke vindt een gezondheidscheck plaats.
Bij zowel terrasbezoeken als bij binnenkomst stelt een medewerker jou een aantal vragen met m.b.t. je gezondheidstoestand. Kost misschien een minuutje langer, maar dan kun je daarna wel weer heerlijk genieten van een lekker koud biertje of jouw favoriete pizza!

4. Handen wassen bij binnenkomst én na toiletbezoek.
Waarschijnlijk is de handcrème niet aan te slepen, maar handen wassen na een toiletbezoek deed je al toch?! Kom je binnen, desinfecteer dan even je handen. Dan kun je daarna lekker aan die bitterballen of kaasstengels. Niet dubbel dippen, maar dat deed je sowieso al niet toch…?!

5. Max. 2 personen zitten aan tafel tenzij het gaat om een gezamenlijke huishouding die uit meer personen bestaat. Met je lief of beste vriend/vriendin kun je gezellig een tafeltje delen, verder blijven we op 1,5 meter afstand. Horecaondernemers zijn heel creatief en hebben genoeg leuke plekken gecreëerd waar je ook met een groter gezelschap lekker kunt genieten van een goed glas wijn en lekkere borrelplank.

6. 3 of meer personen? Er vindt een controlegesprek plaats of het een gezamenlijke huishouding betreft. Zo niet; 1,5 meter afstand houden.
Medewerkers rekenen er op dat je als gast hierin jouw verantwoordelijkheid neemt en eerlijk blijft. Die carpaccio, truffelrisotto of kipsaté smaakt net zo lekker als je 1,5 meter uit elkaar zit. Trust us!

7. Geen toegang met verkoudheids- en/of griepklachten.

Ons advies: blijf lekker thuis op de bank en laat iets thuisbezorgen. Dan maak je het toch nog een beetje gezellig voor jezelf en support je alsnog jouw favoriete eetgelegenheid!

8. Volg de aanwijzingen van het personeel op

Horecamedewerkers kijken er ontzettend naar uit om alle gasten weer te verwelkomen en jou een onvergetelijke dag/avond te bezorgen. Gun hen jouw liefste lach en medewerking, ze hebben je echt gemist en zien je graag weer vaker terug!

9. Zo veel mogelijk elektronisch betalen

Gooi je pinpas of smartphone in de strijd. Lekker digitaal is in deze tijd heel sociaal!

10. Wanneer je je niet houdt aan de 1,5m regels kan de toegang tot het horecabedrijf worden ontzegd.
Dat doen we natuurlijk liever niet, dus we rekenen ook op jou! Neem je verantwoordelijkheid, houd je aan de regels en dan kunnen we beetje bij beetje weer wat verder open!

Speciaal voor de gasten maakte KHN deze video:

 

 

 

Tags: 
Artikel delen