Extra financiële steun?
Branchenieuws

Actie op extra financiële steun voor horeca?

Na de persconferentie van Minister-President Rutte op woensdag 6 mei gaf KHN-voorzitter Robèr Willemsen aan blij te zijn met de gefaseerde opening van de horeca, maar dat een financieel noodplan keihard nodig is. Nu lijkt daar actie op te worden genomen.

Zojuist is in de Tweede Kamer een motie aangenomen van VVD en D66 waarin de kamer het kabinet oproept half mei met een voorstel te komen voor een aanvulling op het lopende steunpakket voor sectoren waaronder de horeca. Entree vraagt Robèr Willemsen om een eerste reactie.

Integraal overnemen

“Het steunpakket is met name gericht op een oplossing voor de doorlopende vaste kosten. Dit is waar we al weken voor vechten, maar staat nog los van het tweede steunpakket, welke nog in de maak is. Voor veel ondernemers is dit nog te ver weg, de pijn is nú! Het is goed om te horen dat de Tweede Kamer nu haar hart voor de horecaondernemers laat zien en druk zet op het kabinet om werk te maken van een steunpakket dat wél verlichting biedt. Bovendien is dit een belangrijke steun in de rug voor het Horeca Noodplan dat KHN eerder bij het kabinet heeft ingediend. Om de horeca écht te steunen zou het kabinet het plan integraal moeten overnemen. Het geeft het kabinet ook de mogelijkheid haar woord te houden voor wat betreft de beloften van de NOW-regeling.”

Gerelateerd nieuws