Alle horecagelegenheden t/m 6 april gesloten

Alle horecagelegenheden t/m 6 april gesloten

Horecagelegenheden (eet- en drinkgelegenheden) moeten vanaf vanavond de deuren sluiten. Deze maatregel duurt, zoals het er nu uit ziet, tot en met 6 april. KHN pleit voor 5,1 miljard euro voor noodmaatregelen om de horeca te ondersteunen.

Vandaag zijn de maatregelen om het coronavirus in te dammen extra aangescherpt. Scholen gaan dicht, maar ook horecagelegenheden, sauna's en sportclubs. En deze maatregel zal zeker tot 6 april dit jaar duren. 

Alternatieve inkomsten 

Tijdens de persconferentie van zojuist maakten minister Slob (Onderwijs) en minister Bruins (Volksgezondheid) dit officieel bekend. "Lokale autoriteiten zijn geïnformeerd dat horecazaken om 18:00 de deuren gesloten moet hebben.'' Op social media zien we al diverse initiatieven zoals het stimuleren van de verkoop van vouchers of cadeaubonnen bij restaurants. Zo komt de cashflow voor ondernemers niet geheel stil te liggen en kunnen ze in deze moeilijke tijden nog facturen en personeelskosten betalen. Ook bezorgen is een extra bron van inkomsten. In een reactie (bron: AD.nl) laat voorzitter van KHN Robèr Willemsen weten: ''Ik maak me er wel zorgen over dat er nog geen concreet pakket maatregelen ligt om de ondernemers te helpen. Daar moet het de komende 24 uur zeker over gaan.''

Reactie KHN

"Door de nieuwe overheidsmaatregelen loopt het omzetverlies snel op en komen veel horecaondernemers direct in acute liquiditeitsproblemen, de vaste lasten blijven immers vooralsnog bestaan terwijl de inkomsten volledig wegvallen. Om alle getroffen horecabedrijven, zowel hotel-restaurant-café-fastservice als aanverwant bedrijf, in staat te stellen om een periode financieel te overbruggen, moet er per direct steun komen vanuit de overheid. Koninklijke Horeca Nederland (KHN) claimt minimaal 5,1 miljard voor noodmaatregelen om horecaondernemers te ondersteunen. KHN dringt bovendien aan op zo spoedig mogelijk duidelijkheid ten aanzien van bijvoorbeeld (on)mogelijkheden van maaltijd afhalen en bezorgen. Met een claim van 5,1 miljard maakt KHN de oproep aan het kabinet voor werktijdverkorting en overige maatregelen die liquiditeit ondersteunen concreet."

 

 

Tags: 
Artikel delen