Carlijn Groen opvolger van Luuk Scholte
Branchenieuws

Carlijn Groen opvolger van Luuk Scholte

Na zeven Horecava’s neemt Luuk Scholte afscheid als Food Group Director. En zijn opvolger is er klaar voor: Carlijn Groen, ook al acht jaar werkzaam voor de beurs, op dit moment als beursmanager. We spraken de twee gisteren in het levendige TrendLAB.

Tevreden laat Luuk Scholte zijn ogen glijden over het TrendLAB, dit jaar een van de paradepaardjes van de Horecava. Ja, hij mag best trots zijn. “Dat ben ik ook, maar dit doen we sámen met een heel team hè!” Hij zit er, eigenlijk zoals ieder jaar, opvallend ontspannen bij. En dit keer is dat voor de laatste keer: vanaf de zomer legt hij zijn functie als Food Director neer en wordt hij domein- en partnership-director voor internationale beurstitels in de RAI.

Imago Horecava

Reden genoeg om kort met hem terug te blikken op zeven jaar Horecava. “Ik begon in de economische crisis, de horeca had het zwaar en dat had natuurlijk invloed op de Horecava. De beurs zag er bovendien ècht anders uit en had wel een beetje een bier- en bitterballenimago. Mijn missie was om er een beurs voor de hele horeca van te maken, met veel aandacht voor trends.” Dat dat is gelukt, mag gezegd worden. Onder leiding van Scholte en zijn team groeide de beurs enorm en kwam er de laatste jaren aandacht voor onder andere delivery, high traffic, zorg, food waste en circulariteit. “Voor ons zijn het geen containerbegrippen meer. Dit is wat er nu gebeurt in de Nederlandse horeca en dat zie je terug op de Horecava.”

Hoogzwanger

Dan richten we ons tot Carlijn Groen, zijn opvolger die inmiddels al acht jaar voor de Horecava werkt. Ze straalt. Natuurlijk omdat ze hoogzwanger is, maar óók omdat ze straks een mooie nieuwe functie krijgt. Dat ze deze dagen hoogzwanger overal op de beursvloer te vinden is, laat haar betrokkenheid goed zien.

 

Nieuwe Horecava-fase 

 

Groen: “De Horecava begon als een echte beurs. Inmiddels is de titel klaar om een all round-platform te worden dat dagelijks het hele jaar actief is. Via dit platform willen we ondernemers en beleidsmakers voeden met inspiratie en kennis en ondernemers en leveranciers het gehele jaar met elkaar matchen via data. Daar gaan we nu gefaseerd de focus op leggen.” Dan op enthousiaste toon: “Onder leiding van Luuk is echt wat moois neergezet. De Horecava is eigenlijk een showcase geworden voor alle ontwikkelingen in de horeca. We zijn met dat resultaat klaar voor een nieuwe fase!” 

Supertalent

Dan een laatste woord van Scholte: “Carlijn begon hier ooit als stagiaire. Straks is ze Food Director. Zij weet als geen ander waar de beurs voor staat, een supertalent! We werkten jarenlang samen aan de plannen en ik laat de Horecava met een gerust hart achter!”

Tags: 

Reacties

Reactie toevoegen