Branchenieuws
Foto 123rf.com

Dag 30: ''Hoop op blijvende steun''

Het kabinet neemt verregaande maatregelen in de strijd tegen het coronavirus. Zo heeft de horeca zondag 15 maart abrupt de deuren moeten sluiten. En onlangs werd bekend dat de horeca nog minstens tot en met 28 april dicht blijft. 

De maatregelen zoals het sluiten van de horeca hebben verregaande gevolgen voor ondernemers. Entree Magazine volgt dagelijks de ontwikkelingen op de werkvloer bij Jan Stuurman, mede-eigenaar van Hotel V/The Lobby in Amsterdam. Hoe de toekomst eruit ziet, weet ook hij niet. Maar een ding is zeker, (overheids-)steun moet er komen!

Dinsdag 14 april, dag 30

''Afgelopen vrijdag kwam het grote nieuws naar buiten, er komt een Europees coronafonds. Nog net geen eurobonds, maar goed. Hoekstra hield even zijn poot stijf maar zwichtte alsnog. Nederland werd verweten niet solidair te zijn. Niet solidair……

Eind mei gaat 30% van de horecaondernemers failliet volgens de KHN. Tienduizenden mensen in de ww. Frankrijk houdt de horeca gesloten tot en met 11 juli. Denemarken verlicht de maatregelen  juist. Elk land in Europa vaart zijn eigen koers en we zijn allen solidair.

Maar als er zoveel bedrijven gaan omvallen hoop ik dat die solidariteit op nationaal niveau ook goed geregeld wordt. De huidige maatregelen zijn bij lange na niet afdoende.

Ik hoop op verlichting van de maatregelen.

Verlichting en solidaire, blijvende steun.''