Branchenieuws
Foto Bar Pêche, Remko Kraaijeveld, Renato's, The Sweet Spot

Eerste 9 namen Foodhallen Den Haag bekend

Het duurt nog even voordat Foodhallen Den Haag de deuren opent maar we kunnen u vast al wel de namen van een paar standhouders noemen. 

Na Amsterdam en Rotterdam opent dit najaar de derde locatie van de indoor foodmarket de Foodhallen in winkelhof Haagse Bluf in Den Haag. De hofstad wacht een selectie van 12 stands; 11 vaste concepten en de gebruikelijke pop-up stand. En de eerste negen namen zijn vanaf vandaag bekend. Van Vietnamees streetfood tot verse, huisgemaakte pasta, dit zijn de eerste namen. 

CeeCee’s Chicken & Chips, Dim Dim Sum en Bar Pêche
De eerste stand wordt gevuld door CeeCee’s Chicken & Chips. Niet voor niets het meest veelzijdige stukje vlees want ook bij CeeCee’s komt het in velen gedaantes – van chicken salad tot chicken wings - geserveerd met huisgemaakte chips en dips. Een ander nieuw gezicht is Bar Pêche, voorgebracht uit de 40 jaar oude Haagse held Bistro-Mer. En zoals verwacht zit je hier qua vis wel gebakken. Met klassieke gerechten als moules frites en moderne tegenhangers als een Peruaanse ceviche. Een ander nieuw gezicht richt zich op dim sum – de Chinese traditie van het samenkomen en delen van kleine gestoomde, gefrituurde of gebakken gerechtjes. En dat is dan ook precies wat je bij Dim Dim Sum doet.

Vietstreet, Holy Falafel en Smokey Goodness 
Van China reizen we verder naar Vietnam. Vietstreet – al 4 jaar een bekend gezicht in Den Haag – serveert streetfood 3.0 met bekende en minder bekende Vietnamese hapjes. Ook Holy Falafel snapt streetfood als geen ander. Hier stopt de Israëlische chef Ordan van der Werf hart en ziel in zijn authentieke falafel. Hij maakt deze naar 30-jarig familierecept en serveert ze in verse pita’s met huisgemaakte sauzen. BBQ-koning Jord Althuizen vindt ook zijn weg naar de hofstad. Smokey Goodness Burgers & Bites bracht al jaren BBQ-specialiteiten naar festivals door het hele land. Nu krijgen de flame-grilled burgers, broodjes en borrelhappen hun welverdiende vaste plek.

Renato's en The Sweetspot
En ook de eigenaren van het befaamde Renato’s claimen hun spot in Den Haag – hun oude woonplaats. Ze openen hier niet één, maar twee Italiaanse stands. In Renato’s Pizzeria serveren ze Romeinse plaatpizza en belegde foccacia’s. Terwijl Renato’s Osteria stomende bordjes met verse pasta’s – zoals de Pasta al Parmigiano uit een wiel Parmezaan – serveert. Alsof je aan de keukentafel van een Italiaanse nonna zit. De maaltijd is natuurlijk niet compleet zonder wat zoets. Bij de dessertbar van The Sweet Spot serveren patisseriechefs Erik Mulder en Tjade Klaver hun ambachtelijke, huisgemaakte lekkernijen. Van koekjes en taart tot een verse croissant in de ochtend of een kaasplankje in avond. That hits the (sweet) spot.

Meer weten? Lees hier het verhaal van de 3 pioniers van de Foodhallen!

 

Reacties

Reactie toevoegen