Eshuis nieuw bestuurslid Stichting Sterklas
Branchenieuws

Eshuis nieuw bestuurslid Stichting Sterklas

Ricardo Eshuis, directeur van SVH, treedt toe als nieuw bestuurslid van de Stichting Sterklas.  

Vanaf september 2019 versterkt Ricardo Eshuis, directeur van Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH), het bestuur van Stichting Sterklas. Hij neemt het stokje over van SVH Meesterkok Alain Alders die sinds augustus 2013 bestuurder is van de Stichting en dit jaar aftreedt.

Logische move
SVH zet zich in om de vakbekwaamheid in de horecabranche te vergroten. Ricardo Eshuis legt uit waarom het logisch is dat SVH plaatsneemt in het bestuur van Stichting Sterklas, naast SVH Meesterkoks Jeroen Robberegt en Ben van Beurten: “Nederland is steeds belangrijker geworden als culinaire bestemming. Om die positie te versterken hebben we een nieuwe generatie chefs nodig die vormgeeft aan trendsettende, hoog kwalitatieve horecaconcepten. Hierbij horen hoog opgeleide topkoks. Nederland heeft voor deze internationale toppositie al de basis gelegd met de SVH Meesterkoks en de Sterklas opleiding voor SVH Gezel Meesterkok. Mijn persoonlijke ambitie en die van SVH is om ervoor te zorgen dat de toekomstige Sterklas dat hoge niveau blijft bieden en zich verder ontwikkelt tegen de achtergronden van de veranderingen in de tijd. Op deze manier draagt de Sterklas opleiding bij aan het positioneren van Nederland als culinaire bestemming. Dat we hierbij samenwerken met andere topopleidingen in Nederland spreekt voor zich: we willen immers Nederland verder op de culinaire kaart zetten. Precies die doelstelling is de reden dat SVH ook in bestuur van Bocuse d’Or Nederland zit en partner is in dé wedstrijd voor de gastheren en gastvrouwen, de Nationale Hennesy Gastvrijheidsprijs.” 

Nieuwe lichting Sterklas vol
Als expertisecentrum voor het horecaonderwijs gaat SVH de Stichting Sterklas vanaf dit jaar ondersteunen met haar werkzaamheden om de opleiding tot een nog hoger niveau te tillen. Samen met SVH Meesters, de leermeesters en docenten van de Sterklas wordt er gewerkt aan een vernieuwde Sterklas, waarbij het absolute topniveau bewaakt en behouden wordt. Uiteraard staat bij SVH de deur open voor alle topopleidingen die hetzelfde doel nastreven. Op maandag 9 september is een nieuwe lichting van het maximale aantal van 18 jonge koks vol enthousiasme aan de opleiding gestart, onder begeleiding van de bevlogen docenten van het ROC Amsterdam, MBO College Centrum. Het nieuwe schooljaar van de Sterklas is die dag traditioneel geopend met een gezamenlijke lunch, dit jaar in het Pulitzer Amsterdam. Hier maakten de leerlingen kennis met elkaar, de docenten en het bestuur. SVH zal deze leerlingen op de voet volgen en hen volgen in hun reis naar de top.

Over Sterklas
Gestart als initiatief van de Nederlandse SVH Meesterkoks is de Sterklas al meer dan 20 jaar een toonaangevende culinaire vakopleiding in Nederland. Opgericht door SVH Meesterkoks Cas Spijkers en Cees Helder, staat deze opleiding achter leerlingen die het maximale uit hun culinaire carrière willen halen. Tijdens de tweejarige opleiding werken de leerlingen van de Sterklas bij de beste restaurants van Nederland en krijgen zij gastlessen van SVH Meesterkoks en specialisten uit het bedrijfsleven. Bij het succesvol afronden van de opleiding ontvangen zij het niveau 4 diploma ‘SVH Gezel Meesterkok’ en het Sterklas-certificaat, de eerste stappen voor wie de ambitie heeft om SVH Meesterkok te worden. 

 

Reacties

afbeelding van Jean Paul Bunschoten

Beste redactie, dhr Spijkers en dhr Helder zijn niet de founders van de Sterklas. Dhr Spijkers is de founder van de Cas Spijkers Academie en na zijn overlijden in 2011 heeft dhr Helder dit overgenomen

Reactie toevoegen