Esser hoofdredacteur De Buik van A'dam

Esser hoofdredacteur De Buik van A'dam

Yasmine Esser is de nieuwe hoofdredacteur van De Buik van Amsterdam. Zij werkte voor Wayne Parker Kent (WPK) als hoofdredacteur voor de titels Beautify en NSMBL. Daarvoor werkte ze voor FashionUnited en diverse printmagazines. De Buik heeft hiermee haar lokale Amsterdamse team compleet en zet in op sterke groei in de hoofdstad.

De Buik, het digitale platform over de Rotterdamse eetcultuur, is sinds eind 2018 actief in Amsterdam. De culinaire journalisten en foodbloggers van De Buik vertellen verhalen over restaurants, stellen een restaurantgids samen en geven tips over nieuwe en gevestigde culinaire hotspots van de hoofdstad. Met de komst van deze ervaren redactiechef wil De Buik sneller groeien in Amsterdam en zo de Amsterdamse foodcultuur vooruit helpen. Esser zal het team van bloggers en journalisten in Amsterdam aansturen, aanspreekpunt zijn voor de mensen die de lokale foodcultuur vormgeven en verantwoordelijk zijn voor de verhalen op De Buik.

Mooie verhalen
 Esser: "Uit eten gaan is mijn allergrootste hobby, dus werken aan een platform dat gaat over restaurants vind ik natuurlijk geweldig. Mijn doel is om De Buik in Amsterdam flink te laten groeien, zodat iedereen in de stad op de hoogte kan zijn van alle mooie verhalen over (nieuwe) horecazaken.”
 
Hoge ambities
Gijsbregt Brouwer, mede-oprichter van de Buik en tevens jurylid van de Entree Awards: “We hebben de afgelopen maanden rustig gewerkt aan onze aanwezigheid in Amsterdam met dagelijks goede verhalen en het uitbouwen van ons netwerk. Met de komst van Yasmine kunnen we vol gas vooruit. Onze ambities zijn hoog. In de journalistiek maken mensen het verschil. Daarom zijn we blij met een ervaren en creatieve kracht als Yasmine.”

Over De Buik
De Buik is een platform voor en door liefhebbers van lekker eten, drinken en mooie producten. Het journalistieke platform is onafhankelijk en heeft een positieve instelling,. Het platform is eind 2013 opgericht en werd in korte tijd razend populair. Met dank aan een sterk redactioneel team en enthousiaste makers, groeien zij vijf jaar later nog steeds door. Zo staat er achter de redactie, bestaande uit zes man, een team van meer dan zestig bloggers. In Rotterdam worden deze aangestuurd door Claire Tuns en in Amsterdam sinds kort dus door Yasmine Esser.
 
Rotterdamse Persprijs
De Buik won in 2014 de Rotterdamse Persprijs en won in 2018 de titel Beste culinaire website van het jaar. 
 

Artikel delen